LG atakta: G6 Plus ve G6 Pro'nun ilk detayları belli oldu

LG G6
LG G6

Android ekosisteminin en güçlü oyuncularından biri olan Güney Kore merkezli LG, bu ay sonunda G6'nın farklı opsiyonları olan G6 Plus ve G6 Pro'yu duyurabilir.

LG'nin Şubat sonunda Barselona'da tanıttığı tepe seviyesi akıllı telefonu G6, MWC 2017'nin gözdesi olmuş yüz binlerce kişi tarafından beğenilmişti. Bu telefon, Qualcomm ile yaşanan tedarik sıkıntısı sebebiyle Snapdragon 821 ile gelmişti. Ancak gelecek sene çıkacak olan G7 için temkinli davranan Güney Koreli üretici, şimdiden Qualcomm ile Snapdragon 845 için el sıkışmaya hazırlanıyor.

LG'nin MWC 2017'de duyurduğu G6, şu anda şirketin en tepe seviyesi akıllı telefonu. Telefon, Qualcomm Snapdragon 821 ile sekiz çekirdekli işlemciyi bünyesinde barındırıyor.
LG'nin MWC 2017'de duyurduğu G6, şu anda şirketin en tepe seviyesi akıllı telefonu. Telefon, Qualcomm Snapdragon 821 ile sekiz çekirdekli işlemciyi bünyesinde barındırıyor.

Buna ek olarak G7'den önce bu sene içinde G6'nın çeşitli opsiyonlarının da satışa sunulması bekleniyor. Bunlar G6 Plus ve G6 Pro. Bilindiği gibi akıllı telefon üreticileri artık taban birmodel çıkarttıktan sonra büyük ekranlı ve daha yüksek performanslı iki modeli daha piyasaya sunuyor. İşte bu noktada LG'nin bu iki yeni çözümü ortaya çıkıyor. Şirkete yakın kaynakların aktardığı bilgiler her iki telefonun da yakında tanıtılacağı yönünde.

G6 Plus ve G6 Pro'da Qualcomm'un en yüksek performanslı mobil yongası Snapdragon 835'in geleceğini tahmin etmek hiç zor değil. Yeni iki modelde depolama tarafında da G6'ya kıyasla önemli bir fark olabileceği öngörülüyor. Bu noktada 128 GB kapasite seçeneğinin gelebileceği söylenebilir. Teknik tarafta kablosuz şarj teknolojisi ise diğer bir ayrıntı. Ancak bu konuyla ilgili henüz net bir bilgi bulunmuyor.

LG G6'nın yurt dışında 800 dolar fiyat etiketiyle satıldığını hatırlatmakta yarar var. Dolayısıyla G6 Plus ve G6 Pro için fiyatların bir kademe daha yüksek olabileceği tahmin ediliyor. Tüm bunlara ek olarak henüz Güney Koreli şirket tarafından onaylanmasa da yeni akıllı telefonların ay sonunda yurt dışında satışa çıkması muhtemel.

LG'nin yeni üst seviye akıllı telefonu G6 tanıtıldı. #MWC2017

GZT Teknoloji (@gztteknoloji)'in paylaştığı bir gönderi ()

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >