LG V30 işkence testi: Ekran koruması dikkat çekici!

LG V30
LG V30

LG'nin birkaç ay önce tanıttığı V30 tepe seviyesi akıllı telefon birçok farklı testten başarıyla geçti. Ancak sıcaklık testinde sınıfta kaldı.

LG V ailesindeki akıllı telefonların geçmişi henüz birkaç yıl önceye dayanıyor. Ancak buna rağmen Güney Koreli şirket kendine has bir kemik kitle oluşturmuş durumda. Dolayısıyla, beğenilen ve talep edilen bu aileye her yıl yeni modeller dahil ediliyor; bu yıl duyurulan V30 da bunlardan biri.Yüksek performans hedefleyen kullanıcılara hitap eden tepe seviyesindeki modelin satışa sunulmasının ardından fiziksel testler de ortaya çıkmaya başladı.

V30, hafif bir baskı sonucunda dahi bükülme testlerinde zayıf kalıyor.
V30, hafif bir baskı sonucunda dahi bükülme testlerinde zayıf kalıyor.

LG V30 dayanıklılık testinde!

Birçok farklı fiziksel dayanıklılık testinde olduğu gibi LG V30'da da öncelikle ekrandan başlanıyor. Çizilme konusunda altıncı seviyeye kadar ulaşabilen ekran, aslında bu değerle Galaxy Note 8 ve iPhone 8'in ekranına yakın bir performans sergiliyor. Sanal tuşların, ön kameranın ve ahizenin bulunduğu bölümlerde de maket bıcağıya çizilme testleri yapılıyor, sonuçlar gayet tatmin edici.

Sıcaklık testi sonrasında ekranda kalıcı bir beyazlık meydana geliyor.
Sıcaklık testi sonrasında ekranda kalıcı bir beyazlık meydana geliyor.

Telefonunarkasına geçildiğinde ise V30 logosunun üzerinde bir katman olduğu ortaya çıkıyor. Zira kazıma sonucunda buradaki isim hiçbir şekilde soyulmuyor. Zayıf halka ise parmak izi okuyucu. Çizilme ya da benzer fiziksel darbeler sonucunda parmak izi okuyucu özelliği tamamen devre dışı kalıyor. Sıcaklık testinden sonra ekranda beyaz bir kele oluşuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >