MacOS 10.15 ile 'Ekran Süresi' özelliği gelebilir

macOS Ekran Süresi
macOS Ekran Süresi

Son iOS sürümüyle hayatımıza giren 'Ekran Süresi' özelliği, macOS 10.15'te de bilgisayarlara gelebilir. Ayrıntılar haberimizde:

iOS 12 ile gelen en önemli yeniliklerden biri Ekran Süresi. Bu sayede uygulama ve servislerin gün içinde ne kadar aktif kullanıldığı analiz edilebiliyor. Ayrıca haftalık rapor sayesinde de genel olarak hafta boyunca en fazla kullanılan uygulamalar detaylı şekilde görülebiliyor.

Uygulamalarda harcanan sürenin yanı sıra atıl süre de iOS'taki gibi görülebiliyor.
Uygulamalarda harcanan sürenin yanı sıra atıl süre de iOS'taki gibi görülebiliyor.

Ekran Süresi ile uygulamalarda geçirilen zaman optimize edilebiliyor

Bu sistemin MacOS 10.15 ile bilgisayarlar için de gerçek olacağı söyleniyor. Sistem Tercihleri seçeneğinin altına eklenmesi beklenen bu özellik verimlilik, sosyal ağ, okuma ve daha birçok seçeneği listeliyor. Ek olarak atıl süre ve diğer ayrıntılar da iOS'takine benzer şekilde sunuluyor. Peki ama bunları görmek ne işimize yarıyor?

Verileri görmek aslında hangi uygulamada ne kadar zaman geçirildiği ve günde kaç bildirim geldiği gibi detayları öğrenmeyi sağlıyor. Ama ikinci aşamada uygulamaları sınırlama özelliği devreye giriyor. Böylece sosyal ağ ya da diğer uygulamalarda harcanan zaman optimize edilebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >