Mahkemeye delil olarak sunulan 'Apple Watch verileri' katili ortaya çıkardı

Apple Watch
Apple Watch

Avustralyalı Myrna Nilsson’ın cinayetine dair detaylar, kolundaki Apple Watch verileri sayesinde ortaya çıktı.

Üzerinden yaklaşık 2 yıl geçen cinayette 57 yaşındaki Myrna Nilsson sopa ile aldığı darbeler sonucunda feci şekilde öldürülmüş ve oldukça kötü bir halde sokakta bulunmuştu. Cinayetle ilgili polise ifade veren yeğeni Caroline Nilsson, kadının trafikte bir grup adamla tartıştığını ve o adamlar tarafından eve kadar takip edildiği söylemişti. Eve gelen polislere de farklı ifadeler veren Caroline Nilsson, yetkilileri şüphelendirmiş ve yaşlı kadını öldürmekte suçlanmıştı.

Yeğen Nilsson’un anlattıklarına göre öldürülen yaşlı kadın, saldırganlar ile 20 dakika boyunca tartışmış ve cinayet günü saat 19:13’e kadar hayattaymış. Ancak öldürülen kadının kolundaki Apple Watch, anlatılanın tam tersi veriler kaydetmişti.

Bunu öğrenen Savcı Carmen Matteo, yaşlı kadının kolundaki nabız ölçme özelliği olan Apple Watch verilerini mahkemeye sundu. Çünkü öldürülen kadının olay anında yaşadığı heyecandan dolayı artan kalp atışı ve öldükten sonra saatin nabız ölçümü yapamayışı gibi veriler, Caroline Nilsson’un anlattığı saatlerle uyuşmuyordu.

Dava hakiminin Apple Watch verilerini delil olarak kabul eden dava hakimi, katilin yeğen Caroline Nilsson olduğunu ortaya çıkardı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >