MEB-Google işbirliği resmen başlıyor

MEB-Google işbirliği.
MEB-Google işbirliği.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi gören 5. ve 6. sınıf öğrencileri, MEB ve Google'ın yapacağı işbirliği ile daha detaylı bilgilere sahip olabilecek.

Google'ın Türkiye temsilcileri, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerin sonucunda İlköğretimde Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi için işbirliği anlaşmasına vardı. 5. ve 6. sınıflarda okutulan bu dersin günümüz teknolojisiyle uyumlu ve gelişmelerin takibinde olması hedeflenirken anlaşma düzenlenen toplantı ile duyuruldu. MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, "Günümüzün çocukları, dünyaya teknolojiyle gözlerini açıyor. Durum böyle olunca çocuklarımıza teknolojiyi doğru ve etkili şekilde kullanmayı öğretmek zorunluluk arz etmektedir." açıklamasıyla duruma gösterilen özeni ortaya koydu.

Yeni müfredatın sisteme adapte edilmesiyle birlikte Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersine daha yoğun şekilde alaka gösterileceğini vurgulayan Gençoğlu, ders içeriğinin geliştirilmesi için Google Türkiye ile yapılan anlaşmanın önemini vurguladı. Bakanlık bünyesinde gerçekleştirilen toplantılarda bu ders ile birlikte öğrencilere kapı açmayı, yol tarif etmeyi öğretip yeni yollar bulunması için onları cesaretlendirmeyi öncelemeleri gerektiği kararına varıldı. Dijital yetkinliği eğitimin temeline koymak isteyen MEB yetkilileri, Google'ın bu konuda sağlayacağı imkanların farkında olduklarının ve en olumlu işbirliklerinin öğrenciler için planlandığının altını çizdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >