Mercedes, S-Serisi elektrikli lüks sedan geliştiriyor

Mercedes
Mercedes

Lüks sedan kategorisinde Tesla'dan ciddi bir şekilde etkilenen Mercedes-Benz, S serisine elektrikli bir model ekleyerek kaybettiği müşterileri tekrar kazanmaya çalışacak.

Otomotiv piyasasında lüks otomobil konseptiyle özdeşleşmiş olan Mercedes-Benz S-Class, yakında ilk yeni nesil elektrikli üyesine kavuşabilir. Hırvatistan'da yeni A-Class'ın sektör içi tanıtımında konuşan Daimler CEO'su Dieter Zetsche, EQ markası altında elektrikli lüks sedan segmenti için bir S-Serisi otomobil geliştirdiklerini duyurdu.

Halihazırda Çin'de giderek büyüyen bir elektrikli otomobil operasyonu bulunan Mercedes, batıda EQ markası altında ciddi bir hazırlık içerisinde. 2022'ye kadar 10 tam elektrikli otomobili tüketiciyle buluşturmayı planlayan Alman dev, bunlardan birinin S serisine mensup olacağını da böylece doğruladı.

Elektrikli güç sistemleriyle kullanılabilecek yeni bir modüler platform üzerinde geliştirileceği belirtilen elektrikli S-Class, daha önce tam elektrikli olarak üretilen S500e ve S550e'den farklı olarak tek şarjla çok daha uzun yol katedebilecek. Aracın 90 bin dolar seviyesindeki Tesla Model S ile rekabet etmesi bekleniyor.

Hafif hibrit ve katı hâl bataryaya yatırımlar devam edecek

Tam elektrikli otomobil planlarına ek olarak tüm araç filosunu hafif hibrit motor sistemleriyle elektrikliye dönüştürecek olan Mercedes-Benz, bu sayede yakıt tüketimini yüzde 20-25 oranında düşürmeyi hedefliyor. Bununla beraber 2025 sonrası için batarya teknolojilerine yönelik yatırımlarını artıracak olan firmanın çeşitli girişimlerle yürttüğü katı hâl batarya çalışmaları giderek ciddileşiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >