Mercedes, yeni elektrikli AMG otomobili üzerinde çalışıyor

SLS AMG
SLS AMG

İlk tam elektrikli AMG modelini 2013'te piyasaya süren Mercedes, yeni bir elektrikli performans otomobili geliştiriyor. V8 motorlu araçlarıyla ün yapan AMG ekibi, önümüzdeki dönemde elektrik motoru ve batarya paketlerini daha sık kullanacak.

Mercedes'in performans odaklı araçlar geliştiren alt markası AMG, ilk kez 2013'te tam elektrikli bir otomobille müşterilerinin karşısına çıkmıştı. SLS AMG Electric Drive adı verilen otomobil, yarım milyon dolarlık satış fiyatıyla belirli bir kesime hitap etmiş olsa da, AMG ekibinin elektrikli otomobil üzerine ilk çalışmalarına başlamasına vesile olmuştu. Alman otomotiv devi, tecrübe kazandığı ilk araçtan sonra ikinci bir tam elektrikli AMG için çalışmalarını bu yıl iyice artırmayı planlıyor.

Birkaç ay önce Motor1.com tarafından görüntülenen SLS AMG görünümlü prototip, Mercedes'in yeni elektrikli performans aracı için test faaliyetlerine başladığını ortaya çıkarmıştı. Henüz araç hakkında kesinleşmiş bir bilgi bulunmuyor.

Mercedes'in SLS Electric Drive görünümlü elektrikli otomobil prototipi birkaç ay önce böyle görüntülenmişti.
Mercedes'in SLS Electric Drive görünümlü elektrikli otomobil prototipi birkaç ay önce böyle görüntülenmişti.

805 beygirlik hibrit AMG de yolda

Öte yandan araç filosunu performans odaklı hibrit modellerle yenilemek isteyen Mercedes, ilk olarak Porsche'nin 670 beygirlik Panamera E-Hybrid çözümüne rakip olacak bir AMG otomobili piyasaya sürecek. 805 beygir güce ulaşabildiği rapor edilen AMG GT lakaplı araç, Mercedes'in hibrit motor sistemlerini performansla buluşturacağı yegane otomobil olacak.

Hibrit araçlarını geçen yıl duyurduğu EQ alt markasıyla satışa çıkarması beklenen Mercedes-Benz, aynı zamanda bazı araç serileri yerine hafif hibrit modeller piyasaya sürecek. Önceki gün Detroit otomobil fuarında tanıtılan AMG 53 serisi bu stratejinin ilk adımı olarak görülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >