Mercedes’in yeni otomobilleri kablosuz şarj olacak

Mercedes'in kablosuz şarj olabilen hibrit aracı
Mercedes'in kablosuz şarj olabilen hibrit aracı

Mercedes Benz, kablosuz olarak şarj edilebilecek ilk hibrit araçları için geri sayıma başladı. 2018 yılında aktif olması beklenen sistemle birlikte hibrit araç konusunda yeni bir döneme girilecek.

Mercedes-Benz, ilk kablosuz şarj sistemini 2018 yılında gerçeğe dönüştürmeyi ve kullanıma sunmayı amaçlıyor. Bu yenilik ile elektrikli araba sahiplerinin büyük bir sıkıntıdan kurtulacağı düşünülürken teknolojinin önümüzdeki yıl Mercedes’in seçili modellerinde ilk kez görücüye çıkacağı açıklandı.

Tesla Model 3’ün yakın zaman içerisinde sunulacak olmasıyla birlikte çoğu araba üreticisi, elektrikli araba yarışına adım atmaya başlamış durumda. Otomobil pazarının en güçlü üyelerinden olan Mercedes’in elektrikli araba yarışından uzak durmaya hiç niyeti yok. Mercedes’in “Wireless Electric Vehicle Charging” ismindeki sistemi, rezonant manyetik indüksiyon şarj sistemine yani şu anda telefonlarda kablosuz şarj için kullanılan teknolojinin temeline bağlı. Sistem, Qualcomm’un kablosuz şarj ünitesi Qualcomm Halo ile birlikte geliştirildi.

Mercedes-Benz’in üst düzey yöneticilerinden Ola Källenius’un öncü bir teknoloji olarak kısmen pahalı olmasını normal olarak değerlendirdiği sistem, hibrit araç kullanıcılarında büyük merak uyandırdı. Projenin temel amacının insanlara hibrit araçlarını şarj edebilmek için kolaylık sağlamak olduğu ifade ediliyor. Teknoloji ile beraber firma, hibrit aracınızın güç bağlantı girişine robot bir kol yahut bir şarj cihazı taktığınız günlerin geride kalacağını düşünüyor. Sistemin çalışması için yapmanız gereken tek şey, aracınızı bir şarj paletinin menzilinde, aracın anlaşılır yönlendirmeleriyle park etmek olacak. Yeni teknolojini sloganı “Park et ve Şarj et!” olarak belirlenmiş durumda.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >