Microsoft'tan sevindiren hamle: SwiftKey anlık çeviri özelliğini devreye soktu

Microsoft SwiftKey
Microsoft SwiftKey

İki yıl önce Microsoft'un satın aldığı özelleştirilebilir klavye uygulaması SwiftKey, anlık çeviri özelliğiyle birlikte önemli bir boşluğu dolduruyor. Böylece eşzamanlı olarak farklı dilde yazışmak mümkün hale geliyor.

Hem masaüstü işletim sistemi hem de yazılım denildiğinde akla ilk olarak Microsoft geliyor. Ama Microsoft aslında mobil uygulama tarafında da önemli hamleler yapıyor. Bunun en somut örneklerinden biri ise Google Play ve App Store'da yer alan SwiftKey.

Gerçek zamanlı mesaj çevirisi eklendi

Önemli sözcükler, ifadeler ya da emojileri yazma stiline göre belirleyen mobil uygulama, en çok tercih edilen kelimeleri bir araya getirerek kullanım kolaylığı sağlıyor. Şirket son olarak bünyesindeki Microsoft Translator servisini SwiftKey'e entegre ederek çeviri sistemini devreye sokuyor. Peki bu ne demek oluyor? Uygulama, bu sayede gerçek zamanlı mesaj çevirisi özelliği kazanıyor.

SwiftKey, Microsoft Translator ile birlikte gelişmiş çeviri özelliğini anlık olarak sunuyor. Sol ve sağda dil seçenekleri görülüp kolayca değiştirilebiliyor.
SwiftKey, Microsoft Translator ile birlikte gelişmiş çeviri özelliğini anlık olarak sunuyor. Sol ve sağda dil seçenekleri görülüp kolayca değiştirilebiliyor.

Bugünkü bir güncellemeyle mobil uygulamaya dahil edilen bu özellik, gelen ve giden mesajların gerçek zamanlı olarak çevrilmesini sağlıyor. Yani bu özellik temelde farklı dili konuşan biriyle eşzamanlı olarak mesajlaşmayı mümkün kılıyor. Bu noktada merak uyandıran en önemli unsurların başında ise dil desteği geliyor. SwiftKey'e dahil edilen anlık çeviri özelliği 60'tan dili kapsıyor. Üstelik bu özellikten yararlanmak için herhangi bir internet bağlantısına ihtiyaç duyulmayacağı gibi Microsoft Translator'un kurulmasına da gerek kalmıyor.

SwiftKey'deki çeviri özelliği nasıl aktif edilir?

SwiftKey'de çeviri özelliğini aktif edebilmek için öncelikle Araç Çubuğu'na erişmek gerekiyor. O kısma erişebilmek için klavyenin sol üst köşesindeki artı simgesine tıklamak yeterli. Ardından buradan dil seçimi yapıldığında işlem tamamlanıyor.

Microsoft, iki yıl önce satın aldığı SwiftKey'i yenilemeye devam ediyor. Anlık çeviri hizmeti ise şu ana kadar uygulamaya dahil edilen en işlevsel özelliklerin başında geliyor. Üzücü tek yanı şimdilik yalnızca Android'de çalışıyor olması. Dolayısıyla iPhone ya da iPad kullanıcıları şimdilik SwiftKey'in bu güzel özelliğinden yararlanamıyor. Ancak iOS için de yakın zamanda bu sistemin duyurulması bekleniyor.

SwiftKey (Google Play)
SwiftKey (iOS)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >