Microsoft'un Cortana şefi yıl sonu şirketten ayrılıyor

Javier Soltero
Javier Soltero

Apple Siri ve Samsung Bixby gibi Microsoft da Cortana ile bu alanda ilerlemek istiyor. Ancak şirkette yaşanan kan kayıpları bu ilerlemeyi sekteye uğratabilir. Zira Cortana başındaki isim bu yıl sonu şirketten ayrılıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Microsoft, uzunca bir süredir kişisel asistan Cortana'nın rakiplerine yetişebilmesi için çaba sarf ediyor. Ancak şu ana kadar Cortana'dan beklenen performans alınmış değil. Şimdi bir de bu birimden sorumlu olan Javier Soltero, yıl sonunda şirketteki görevinden ayrılıyor.

Microsoft, önümüzdeki dönemlerde Cortana'yı daha iyi seviyeye getirip kullanıcı deneyimini artırmayı hedefliyor.
Microsoft, önümüzdeki dönemlerde Cortana'yı daha iyi seviyeye getirip kullanıcı deneyimini artırmayı hedefliyor.

2014'ten bu yana Microsoft'ta görev yapıyor

Bundan tam olarak 4 yıl önce Microsoft e-posta uygulaması çalışmalarının başlamasıyla şirkete dahil olan Soltero, daha sonrasında Outlook'un iOS uygulamasına büyük katkı sağladı. Ancak bu yıl Mart itibariyle Cortana'nın başına geçirildi.

Cortana'nın gelişme süreci devam ediyor

ZDNet, geçen ay Cortana'nın aslında daha çok verimlilik asistanı olarak deneysel bir araştırma projesi şeklinde geliştirmeye devam edeceğinin sinyallerini verdi. Dolayısıyla aslında Cortana'nın gelişme süreci aslında yalnızca tek bir kişiye bağlı değil.

Bu arada, Soltero'nun girişimcilik alanında geri döndüğü belirtiliyor. Yani aslında bu ismin Microsoft'tan ayrıldıktan sonra somut planlarının şu anda ne olduğu belli değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >