Motorola RAZR katlanabilir akıllı telefon olarak geri dönebilir

Motorola
Motorola

Katlanabilir telefon fikri bütün şirketler için dikkat çekici. Samsung, Huawei, Xiaomi ve Google ilk adımları atmak için yoğun çalışıyor. Motorola ise efsanevi RAZR modelini güncelleyerek katlanabilir bir model olarak karşımıza çıkarabilir.

Akıllı telefonlarda köklü bir form değişikliği çok yakın. Bu sene karşımıza bolca çıkacak olan katlanabilir modeller bunun yalnızca başlangıcı. Esnek ekranlı telefonlar işi yakında bambaşka bir boyuta götürebilir. Samsung, Huawei, Xiaomi ve Google gibi önemli isimler bu alanda çalışmalar yapıyor. Hatta ilk örneklerin Şubat sonunda Mobile World Congress'te tanıtılması söz konusu.

Orijinal Motorola RAZR'lardan biri. Yeni modelin bu şekilde üstten katlanıp katlanmayacağı bilinmez ama cihazdan 200 bin adet üretilmesi bekleniyor.
Orijinal Motorola RAZR'lardan biri. Yeni modelin bu şekilde üstten katlanıp katlanmayacağı bilinmez ama cihazdan 200 bin adet üretilmesi bekleniyor.

Efsaneleşen modelde 200 bin üretim hedefleniyor

Motorola RAZR için de benzer bir söylenti var. Efsanevi modelin güncellenerek katlanabilir bir akıllı telefon olarak yeniden karşımıza çıkacağı tahmin ediliyor. Orijinal RAZR, şimdiye kadar yapılmış en ikonik cep telefonlarından biriydi. Motorola'nın ana şirketi Lenovo, bu modeli güncelleyerek hatıraları yaşatmak istiyor. Tıpkı geçen senelerde HMD Global'in Nokia 3310 için yaptığı gibi...

Şu anda telefonun ekran boyutu, teknik özellikleri ya da diğer detayları bilinmiyor. Ancak katlanabilir yapısıyla epey dikkat çekmesi bekleniyor. Wall Street Journal raporuna göre yeni modelin fiyatı 1500 dolar civarında olacak. Üretim adedi olarak da 200 bin öngörülüyor. RAZR V3'ün ömrü boyunca 130 milyon adet sattığını düşünürsek, bu hedefe yeni telefonla uğraşmak çok da zor olmayabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >