Motorola’yı satın alan Lenovo kazanmak istiyor: ‘Z6 Pro tanıtıldı’

Lenovo, Z6 Pro ile iddialı bir satış performansı bekliyor.
Lenovo, Z6 Pro ile iddialı bir satış performansı bekliyor.

2018 yılını birçok büyük rakibinin aksine başarılı bir şekilde sonlandıran Lenovo, Motorola’yı da satın aldıktan sonra ciddi bir ‘nakit para çıkışıyla’ karşılaşmıştı. Para kaybına tahammülü kalmayan şirket son olarak Z6 Pro’yu tanıttı. Lenovo, Z6 Pro’dan mutlak başarı bekliyor…

Çin’in en büyük teknoloji oluşumları arasında değerlendirilen Lenovo, bugün içerisinde Çin’in başkenti Pekin’de bulunan genel merkezinde Z6 Pro modelini tanıttı. Cihaz tanıtımı esnasında sahneye çıkan Lenovo Group Kıdemli Başkan Yardımcısı Liu Jun, Lenovo’nun 2018 yılını ve 2019’dan beklentilerini değerlendirdi. Motorola’nın satın alınması sonrası Lenovo’nun akıllı telefon konusunda oldukça güçlü bir noktaya geldiğini ifade eden Jun, buna rağmen güçlü yatırımlar dolayısıyla para kaybına tahammülleri kalmadığını belirtti.

Z6 Pro, oldukça güçlü bir kamera performansı vadediyor.nn
Z6 Pro, oldukça güçlü bir kamera performansı vadediyor.nn

2018 yılını özellikle bilgisayar konusunda büyük başarılarla geçiren şirket, pazar payı noktasında rekor seviyeye ulaşmayı bildi. Şöyle ki; 2018 yılında dünya genelinde satılan 10 bilgisayardan 4’ü Lenovo’ya ait. Akıllı telefon tarafında ise şirket, üst düzey markalarla yarışabilecek bazı kaliteli cihazlarını satışa sundu.

Hyper Video ilgi çekici!

Şirketin konferans yoluyla tanıttığı Z6 Pro, Lenovo Z5 Pro GT 855’ten sonra Snapdragon 855 işlemci kullanan ikinci telefonu oldu. İşlemci yönünden oldukça güçlü olan Z6 Pro, ekran tarafında da su damlası çentikli 6,39 inçlik Samsung AMOLED panel kullanıyor. Bunlara ek olarak cihazın arka kısmında dikey biçimde konumlandırılmış dört adet kamera bulunuyor. Hyper Video teknolojisini kullanan Z6 Pro, bu özellik ile birlikte kullanıcılarına süper yapay zeka video çekimi ve süper gece çekimleri vadediyor denebilir.

Lenovo, Çin’in en dikkat çekici şirketlerinden biri konumunda. Şirket, bilgisayar konusundaki başarısını akıllı telefon noktasında da sürdürülebilir kılma hedefinde.
Lenovo, Çin’in en dikkat çekici şirketlerinden biri konumunda. Şirket, bilgisayar konusundaki başarısını akıllı telefon noktasında da sürdürülebilir kılma hedefinde.

4.000 mAh değerindeki bataryasıyla ‘yarı yolda bırakmam’ mesajı veren cihaz, bilgisayar seviyesinde sıvı soğutma özelliğine de sahip. Tüm bunlara ek olarak Dolby panoramik ses desteği, altıncı nesil ekran içi parmak izi okuma teknolojisine de sahip.

Cihazın RAM ve depolama desteğine göre fiyatlandırması şu şekilde:

  • 6 GB + 128 GB, 2.899 yuan (2.512 TL)
  • 8 GB + 128 GB, 2.999 yuan (2.599 TL)
  • 8 GB + 256 GB, 3.799 yuan (3.293 TL)
  • 12 GB + 512 GB, 4.999 yuan (4.330 TL)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >