Mozilla Firefox iki büyük yeniliği test ediyor

Mozilla Firefox
Mozilla Firefox

Pazar payını artırmak için hamleler yapmaya devam eden Mozilla Firefox, yeni güncellemeyle sisteme eklenmesi beklenen iki yeni özelliği test ediyor. Detaylar haberimizde:

Google Chrome sebebiyle yıllar önce listenin gerisine düşen Mozilla Firefox, eski günlere dönmek için hamleler yapmaya devam ediyor. Web tarayıcıda test edilen iki yeni özelliği bunlar arasında değerlendirebilmek mümkün.

Kişiselleştirme seçenekleri

Yeniliklerden biri kişiselleştirme seçenekleri. Firefox, test edilen bu yeni sistemle birlikte kullanıcıların kendi temasını oluşturmasını sağlıyor; üstelik bu temalar özel URL'ler yardımıyla arkadaşlar arasında kolayca paylaştırılabiliyor. Özelleştirilebilen Firefox, tarayıcının farklı bölümlerinin farklı renklere bürünmesini sağlıyor. Örneklere bakılırsa gayet hoş görünüyor.

Yan Görünüm özelliği

Bunun yanı sıra ikinci yenilik ise Yan Görünüm şeklinde isimlendiriliyor. Bu özellik basitçe, tek bir sekmede üzerinde iki farklı web sayfasının görüntülenmesini sağlıyor. Peki ama bu nasıl oluyor? Normal şartlarda sekmeler yardımıyla ekranın soluna ya da sağ kısmına birer tane sayfayı yaslayabilmek mümkün. Ancak bu sistemde tek bir sekmede iki farklı web sayfası görüntülenebiliyor.

Firefox'ta şu anda test aşamasındaki bu yeniliklerin önümüzdeki günlerde yayınlanacak güncellemelerle hayata geçmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >