NASA'dan günün fotoğrafı: Uzaydan çekilmiş İstanbul Boğazı!

İstanbul Boğazı
İstanbul Boğazı

NASA, dün web sayfasında "günün fotoğrafı" olarak İstanbul Boğazı'nı paylaştı. Turkuaz renkli deniz ve binaların kırmızı renkli çatılarının kontrast oluşturduğunu belirten NASA, coğrafi olarak birçok önemli nokta hakkında da bilgi verdi.

NASA, aylar önce İstanbul Boğazı'nın turkuaz rengine bürünmesiyle ilgili açıklama yaparak herhangi bir sorun olmadığını ifade etmişti. Renkler ve manzara sebebiyle birçok fotoğrafçının dikkatini çeken İstanbul Boğazı, özellikle Aqua uydusuyla çekilen fotoğraflarda da harika görünüyordu.

Her gün uzaydan çekilmiş bir fotoğrafı websayfasında paylaşan NASA, dün "günün fotoğrafı" bölümünde İstanbul Boğazı'nı konu aldı. "Avrupa ve Asya'yı birleştiren ünlü boğaz" şeklinde paylaşılan fotoğrafta aslında coğrafi olarak birçok farklı detaydan da bahsedildi. Özellikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Taksim Meydanı, Boğaz Köprüsü ve Dolmabahçe Sarayı gibi önemli noktalara ilişkin bazı açıklamalar yapıldı.

İşte 4928 x 3280 piksel çözünürlükteki ve 5 MB boyutundaki o muhteşem fotoğraf.
İşte 4928 x 3280 piksel çözünürlükteki ve 5 MB boyutundaki o muhteşem fotoğraf.

Üstelik tüm bunlara ek olarak uzaydan bakıldığında İstanbul'un en dikkat çekici ayrıntılarından birinin de kırmızı kiremitli çatılara sahip ev ve binalar olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca bu kısımda ormanlar ve kırmızı çatılı binaların aslında bir tezat oluşturduğu üzerinde duruldu.

Konuya ilişkin en dikkat çekici ayrıntılardan biri ise NASA web sayfasında Kanal İstanbul projesinden bahsedilmiş olması. Yetkililerin, boğazdaki trafik akışını kontrol altına almak ve daha güvenli hale getirmek için yepyeni bir kanal projesi üzerinde çalışıldığı belirtildi. Fotoğrafın büyük boyutlu halini görüntülemek isteyenlerin buraya tıklaması yeterli.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >