Nokia 5.1 Plus, 'şaşırtıcı fiyatıyla' Türkiye'de

Nokia 5.1 Plus resmen Türkiye’de!

HMD Global, 2018 yılı içerisinde tanıttığı ve fiyat/performans ürünü olarak tanımladığı Nokia 5.1 Plus’ı ‘oldukça uygun’ bir fiyatla Türkiye’de satışa sunuyor.

Eski görkemli günlerine dönüş için çok sayıda farklı formülü anbean deneyen Nokia, HMD Global bünyesinde verdiği kararlarla süreçten umutlu durumda. Şirket son olarak, 2018 yılı ortalarında tanıttığı akıllı telefonu Nokia 5.1 Plus’ı yarından itibaren Türkiye’de satışa çıkaracak. Akıllı telefon piyasası düşünüldüğünde ‘makul’ olarak nitelendirilebilecek fiyatıyla ilgi çekecek cihaz, birçok farklı platform üzerinden satışa çıkarılacak.

Nokia, ‘fiyat-performans’ ürünü olarak tanımladığı cihazın Türkiye satış istatistiklerinden umutlu.
Nokia, ‘fiyat-performans’ ürünü olarak tanımladığı cihazın Türkiye satış istatistiklerinden umutlu.

Yonga seti tarafında problemli!

5.8 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan Nokia 5.1 Plus, çentikli bir tasarımla geliyor. Cihaz, çentik tasarımı dolayısıyla iPhone Xs modellerini anımsatıyor olsa da özgün bir tasarıma sahip olduğu ve birçok farklı birim tarafından ‘özel’ olarak dizayn edildiği söylenebilir. Standart bir akıllı telefon kullanıcısı için ideal sayılabilecek olan Nokia 5.1 Plus’ın de en büyük handikapı ise Snapdragon yerine MediaTek işlemci ile geliyor olması.

Nokia 5.1 Plus, çift arka kamerayla geliyor.
Nokia 5.1 Plus, çift arka kamerayla geliyor.

Nokia 5.1 Plus’ın teknik özellikleri nasıl?

  • Ekran: 5.86 inç HD+
  • İşlemci: Mediatek Helio P60 2.0Ghz
  • Arka Kamera: 13MP f/2 ve 5MP
  • Ön Kamera: 8MP f/2.2
  • Depolama ve RAM: 3GB/32GB, MicroSD kart desteği
  • Bağlantı: 4G VoLTE, WiFI, Bluetooth 4.2, GPS, USB-C
  • Pil: 3060mAh
  • İşletim Sistemi: Android 9.0 Pie

Nokia 5.1 Plus’ın ortalama 2000 TL civarı bir etiket fiyatıyla gelmesi bekleniyor. Güncel akıllı telefon piyasası düşünüldüğünde bu tutar, ‘oldukça makul’ olarak nitelendirilebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >