Öğrencileriyle Fortnite oynadı, işinden oldu

Fortnite, dünyanın en popüler battle royale oyunları arasında değerlendiriliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Brooklyn eyaletinde iyi not almalarının ödülü olarak öğrencileriyle Fortnite oynayan bir öğretmen işini kaybetti…

ABD’nin Brooklyn eyaletinde yaşanan olayda bir öğretmen, öğrencilerinin Fortnite’a yönelik ilgisinin artmasıyla ters orantılı şekilde notlarının düştüğünü fark etti. Bu tespit üzerine kendine ait Xbox Live kullanıcı adını öğrencileriyle paylaşan beden eğitimi öğretmeni ‘oynamak için notun yükselmeli!’ isimli bir uygulama başlattı.

Fortnite yüzünden işinden olan beden eğitimi öğretmeni Brett Belsky.
Fortnite yüzünden işinden olan beden eğitimi öğretmeni Brett Belsky.

Beden eğitimi öğretmenlerinin isteklerini yerine getirerek notlarını yükseltmeyi başaran öğrenciler, öğretmenleri ile beraber Fortnite oynama hakkına kavuşacaktı. Brett Belsky isimli öğretmen, öğrencilerinin derslere yönelik ilgisini diri tutabilmek amacıyla bambaşka bir yol tercih etti. Belsky, iki öğrencisiyle ödül olarak 20 dakika boyunca Fortnite oynadı ve daha sonra, bu öğrencilerden biri durumu velisiyle paylaştı.

Fortnite ve PUBG arasındaki 'popülarite rekabeti' sürüyor.
Fortnite ve PUBG arasındaki 'popülarite rekabeti' sürüyor.

'Daha önce bilgilendirilmişti'

Öğrencinin ailesi, durum üzerine öğretmen hakkında soruşturma başlatılıp ardından açığa alınmasına yönelik başvuruda bulundu. Bu başvuru üzerine ‘hatalı’ bulunan Belsky’ın okul ile olan tüm ilişkisi kesildi. Kurumdan yapılan açıklamada, öğretmenlerin ve idarecilerin sosyal medya prosedürleri hakkında bilgilendirildiklerini ve öğrenciler ile oyun oynamanın kesinlikle yasak olduğunun açıkça belirtildiğini ifade edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >