Ölümlü Uber kazasında suç otomobil içindeki güvenlik sürücüsünde!

Uber kaza
Uber kaza

Mart'ta yaşanan kazada sürücüsüz otomobilin çarptığı 49 yaşındaki kadın hayatını kaybederken konuyla alakalı geniş çaplı bir araştırma başlatılmıştı. Yayınlanan 318 sayfalık raporla birlikte Uber kazasındaki suçun aslında otomobil içindeki güvenlik sürücüsünde olduğu netleşti. Detaylar haberimizde:

ABD'deki testlerde Uber sürücüsüz aracının Mart ayında bir kadına çarparak öldürmesi dünya genelinde büyük yankı uyandırmış ve şirket konuyla alakalı birbiri adına önemli açıklamalar yapmıştı. Aradan geçen süreçte incelemeler devam ederken son olarak bu kaza esasında bir güvenlik zafiyeti olduğu ortaya çıktı.

Güvenlik sürücüsü TV izliyor!

Normal şartlarda sürücüsüz araçların test edilmesi için otomobil içinde mutlaka bir güvenlik görevlisinin hazır durumda beklemesi gerekiyor. Trafik durumunu anlık şekilde takip etme ve araçtaki olumsuz durumlar karşısında trafik kazalarını engelleme gibi görevlere sahip olan güvenlikçiler aslında kazaların birinci suçlusu gibi görünüyor. Zira Uber'de de benzer bir durum meydana gelmiş durumda.

Yayınlanan 318 sayfalık raporda görevlinin araç içinde The Voice isimli televizyon şovunu izlediğinden bahsediliyor. Üstelik yayınlanan videoda bu durum net bir şekilde görülebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >