Orta seviye akıllı telefonlara taze kan: Qualcomm Snapdragon 670 duyuruldu

Qualcomm Snapdragon 670
Qualcomm Snapdragon 670

Qualcomm, Snapdragon 660'ın yerine getireceği Snapdragon 670 yonga setini duyurdu. Toplamda 2+6 yapısında çalışan 8 çekirdekli işlemciyi bünyesinde barındıran yapay zekâ destekli yonganın tüm ayrıntıları haberimizde:

Dünyanın en büyük mobil yonga seti üreticilerinden biri olan Qualcomm, orta seviye akıllı telefonlar için geliştirdiği yeni yongasını duyurdu. Snapdragon 670 olarak isimlendirilen yeni yonga seti aslında bir anlamda geçen sene tanıtılan Snapdragon 660'ın yerine geçiyor.

Qualcomm Snapdragon 670, geçen sene tanıtılan Snapdragon 660'in yerine geçiyor ve önümüzdeki dönemlerde orta seviye akıllı telefonlarda kendisini iyiden iyiye göstermesi bekleniyor.
Qualcomm Snapdragon 670, geçen sene tanıtılan Snapdragon 660'in yerine geçiyor ve önümüzdeki dönemlerde orta seviye akıllı telefonlarda kendisini iyiden iyiye göstermesi bekleniyor.

Snapdragon 670'in özellikleri neler?

Snapdragon 660'ta da olduğu gibi 10 nm üretim mimarisiyle geliştirilen Snapdragon 670'te 2+6 yapısında çalışan toplamda 8 çekirdek yer alıyor. Bunlardan 2 adet Kryo 360 çekirdekleri Cortex-A75 barındırıyor ve çalışma frekansı 2.0 GHz'e kadar çıkabiliyor. Diğer yandan geriye kalan 6 çekirdekte devreye Cortex-A55 giriyor. Bu çekirdeklerin çalışma frekansı ise 1.75 GHz olarak görülüyor. Böylece hem performans hem de düşük güç tüketiminin bir arada sunulduğu söylenebilir.

Ayrıca grafik işlem birimi tarafında ise görevi Adreno 615 devralıyor. Yeni orta seviye yonga seti yerine geçtiği (Qualcomm Snapdragon 660'taki) grafik işlem birimine oranla %25 oranında performans farkı ortaya çıkarıyor. Ek detaylar arasında 16 MP'e kadar çift kamera desteği sunuluyor. Modem tarafında ise X12 LTE yer alıyor. Öte yandan yeni nesil yonga setinin en önemli ayrıntılarından biri ise yapay zekâ. Bu sayede eskiye oranla 'yapay zekâ' konusunda fark oluşturacağı tahmin ediliyor.

İlk telefon ne zaman çıkıyor?

Bu yongayı kullanan ilk akıllı telefonun ne zaman satışa çıkacağı şu an belli değil. Ancak yakın zamanda dev üreticilerin Snapdragon 670'i yeni modellerinde kullanacağı tahmin ediliyor.

Üstelik Qualcomm yalnızca akıllı telefonlar için çözümler üretmiyor. Buna ek olarak giyilebilir teknolojiler konusunda da önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Hatta yakın zamanda akıllı saatlerde kullanılması beklenen yeni bir yonganın tanıtımının yapılacağı ifade ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >