Ortalık karışıyor: Twitter, Alex Jones ve Infowars’ı süresiz yasakladı!

​Ortalık karışıyor: Twitter, Alex Jones ve Infowars’ı süresiz yasakladı!

Twitter ve Facebook’un bizzat yargılandığı ‘şeffaflık davası’nın en önemli figürü olarak gösterilebilecek Alex Jones, Twitter’ın kara listesine girdi. Komplo teorileriyle tanınan Alex Jones’un kişisel hesabı ve resmi teori portalı Infowars süresiz olarak kapatıldı. Buna ek olarak Jones’un yayın hizmeti Periscope’a da engel konuldu…

Twitter, Facebook ve Google gibi dünyanın en büyük sosyal medya oluşumlarının bir bir yargılandığı ve şeffaflık sorgusuna çekildiği dava olanca gerilim ve heyecanı ile devam ediyor. Capitoll Hill Davası ismiyle anılmaya başlanan yargılama süreci Jack Dorsey, Sheryl Sandberg gibi isimlerin verdiği ve veremediği cevaplar üzerinden şekilleniyor. Bu davanın dev isimleri kadar önemli bir diğer figürü ise ‘komplo teorileri’ ile süreci şekillendiren Alex Jones idi. 11 Eylül’den İsrail hareketlenmelerine kadar birçok konuda geniş komplo teorileri sunan ve zaman zaman Dünya gündemine oturmayı başaran Jones, Twitter ve Facebook’a yönelik iddialarıyla da ABD yargısının dikkatlerini üzerine çekti.

Alex Jones'un üslubu konusunda gelen eleştiriler bir yana, temas ettiği konuların hassaslığı onu 'gündem belirleyici' olarak konumlandırıyor.
Alex Jones'un üslubu konusunda gelen eleştiriler bir yana, temas ettiği konuların hassaslığı onu 'gündem belirleyici' olarak konumlandırıyor.

Daha önce YouTube hesabı da kapatılmıştı

Facebook ve Twitter’ın şeffaflık konusundaki problemlerini farklı argümanlar ile sunmak dışında dava sürecindeki cevaplar ve sessizlikler ile ilgili de onlarca farklı teori oluşturan Alex Jones, Google’ın davaya bizzat katılmama nedeni başta olmak üzere yüksek yargı mercilerini harekete geçirebilecek çok sayıda veriyi hızlı biçimde ortaya koyuyordu. Daha önce, YouTube hesabı süresiz olarak kapatılan teorisyenin yeni sosyal medya kaybı ‘Twitter’ oldu. Twitter, Alex Jones’un kişiel ve kurumsal hesaplarını bir bir kapattığını resmen açıkladı. ‘Nefret söylemlerinde bulunuyor.’ argümanı üzerinden hesapları kapatılan Alex Jones’un tutarlı ve tutarsız çok sayıda farklı teorisinin yanında, Twitter-Facebook özelinde oldukça ilgi çekici noktalara temas ettiği dillendiriliyor.

Alex Jones'un Twitter hesabı süresiz olarak askıya alındı.
Alex Jones'un Twitter hesabı süresiz olarak askıya alındı.

Ünlü komplo teorisyeni Alex Jones’un hesabının kapanma emrini Twitter CEO’su Jack Dorsey’in bizzat verdiği de gelen bilgiler arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >