Sinemaya en iyi şekilde uyarlanmış 8 oyun

Hollywood
Hollywood

Kendi ürettiği yapımların bir yerde tıkandığını gören Hollywood, zorlandığı durumlarda kitaplar ve oyunlardan başarılı bir şekilde uyarlama yapıyor.

Hollywood, tek başına bir fabrika gibi çalışsa da oyun sektörü çok daha büyük bir ekonomiyi elinde tutuyor. Evet, filmler belli bir kitle oluşturmayı başarıyor ama oyun sektörü maddi ve manevi olarak daha fanatik bir kitleyi elinde bulunduruyor. Öyle ki bu sektörde sadece tek bir oyun milyonlarca satabiliyor. Ayrıca bunu oynayan kişilerin de oyunla kendisi arasında bir bağ kurduğunu düşünürsek bu çalışmanın Hollywood için riskin çok az olduğunu söyleyebiliriz. Yani sıfırdan bir film üretmenin zorluğu bir yana sonrasında elde edilecek kitlenin bir garantisi bulunmuyor. Ancak uyarlanan oyunların sadece seven kitlesinden bile belli bir karşılık alınıyor. Hatta bu düşünceyi şöyle temellendirelim; genelde sinemaya uyarlanan oyunlar en fazla satılan ve ciddi bir oyunsever kitlesine sahip olanlar oluyor.

İşte oyun dünyasından sinemaya uyarlanan en iyi filmler...

Mortal Kombat

                                    
                                    
                                    
                                    Midway tarafından geliştirilen dövüş oyunu bir seri olarak çıksa da Mortal Kombat adını aldı. Mortal Kombat’ın beyazperdeye uyarlanması oyun yayınlandıktan 3 sene sonra yani 1995 yılında gerçekleşti. Film o kadar sevildi ki 120 milyon doları aşkın gişe hasılatı yaptı.
Mortal Kombat Midway tarafından geliştirilen dövüş oyunu bir seri olarak çıksa da Mortal Kombat adını aldı. Mortal Kombat’ın beyazperdeye uyarlanması oyun yayınlandıktan 3 sene sonra yani 1995 yılında gerçekleşti. Film o kadar sevildi ki 120 milyon doları aşkın gişe hasılatı yaptı.
Resident Evil: Apocalypse

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                
                                
                                Bir aksiyon korku oyunu olan Resident Evil’in yayıncıları arasında Nintendo ve Ubisoft gibi isimler de yer alıyor. Bu oyunun beyazperdeye uyarlanması ise 2004 yılında oldu. Bilim kurgu kategorisinde kendine yer bulan film, bir virüsün açtığı felaketi konu alıyor.
Resident Evil: Apocalypse Bir aksiyon korku oyunu olan Resident Evil’in yayıncıları arasında Nintendo ve Ubisoft gibi isimler de yer alıyor. Bu oyunun beyazperdeye uyarlanması ise 2004 yılında oldu. Bilim kurgu kategorisinde kendine yer bulan film, bir virüsün açtığı felaketi konu alıyor.
Lara Croft: The Cradle of Life

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                
                                
                                İngiliz maceraperest ve arkeolog Lara Croft’un maceralarını konu alan oyunun yazarlığını Toby Gard adlı bir İngiliz yazar yaptı. Oyun, Lara Croft: Tomb Raider ve Lara Croft Tomb Raider: Yaşamın Kaynağı olmak üzere iki ayrı filme uyarlandı. Tomb Raider’dan uyarlanan filmlerden biri Lara Croft Tomb Raider: Yaşamın kaynağı oldu. 2003 yılında yayınlanan fantastik filmi izleyici tarafından büyük oranda beğenildi. Angelina Jolie’nin başrol oyunculuğunu yaptığı film ilk Lara Croft filminin devamı oldu.
Lara Croft: The Cradle of Life İngiliz maceraperest ve arkeolog Lara Croft’un maceralarını konu alan oyunun yazarlığını Toby Gard adlı bir İngiliz yazar yaptı. Oyun, Lara Croft: Tomb Raider ve Lara Croft Tomb Raider: Yaşamın Kaynağı olmak üzere iki ayrı filme uyarlandı. Tomb Raider’dan uyarlanan filmlerden biri Lara Croft Tomb Raider: Yaşamın kaynağı oldu. 2003 yılında yayınlanan fantastik filmi izleyici tarafından büyük oranda beğenildi. Angelina Jolie’nin başrol oyunculuğunu yaptığı film ilk Lara Croft filminin devamı oldu.
The Final Fantasy

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                
                                
                                Bir japon video oyunu olan The Final Fantasy, oyundaki tasarımlarla kullanıcıların beğenisini kazanmıştı. Squaresoft tarafından geliştirilen oyunun beyazperdeye uyarlanması 2001 yılında oldu. Fantezi aksiyon alanında iddialı bir şekilde giren film, tıpkı oyundaki gibi renkler ve tasarımlarla adından söz ettirmişti.
The Final Fantasy Bir japon video oyunu olan The Final Fantasy, oyundaki tasarımlarla kullanıcıların beğenisini kazanmıştı. Squaresoft tarafından geliştirilen oyunun beyazperdeye uyarlanması 2001 yılında oldu. Fantezi aksiyon alanında iddialı bir şekilde giren film, tıpkı oyundaki gibi renkler ve tasarımlarla adından söz ettirmişti.
Max Payne

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                
                                
                                Bu
nişancılık oyunu, adını New York şehrinde polis memurluğu yapan Max Payne’den
almaktadır. Rocsktar Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan oyun, bir seri
olarak karşımıza çıkmıştı. 2008 yılında beyazperdeye uyarlanan oyun, asıl
adıyla yani Max Payne ile çıkış yaptı. Film, izleyicinin beğenisini kazanan bir
aksiyon filmi olarak akıllarda yer etti. Mark Wahlberg’in yer aldığı film 85
milyon dolar gelire ulaştı.
Max Payne Bu nişancılık oyunu, adını New York şehrinde polis memurluğu yapan Max Payne’den almaktadır. Rocsktar Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan oyun, bir seri olarak karşımıza çıkmıştı. 2008 yılında beyazperdeye uyarlanan oyun, asıl adıyla yani Max Payne ile çıkış yaptı. Film, izleyicinin beğenisini kazanan bir aksiyon filmi olarak akıllarda yer etti. Mark Wahlberg’in yer aldığı film 85 milyon dolar gelire ulaştı.
Lara Croft: Tomb Raider

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                
                                
                                Simon West tarafından yönetilen film, 2001 yılında ilk kez ABD’de gösterime girdi. 274 milyon dolar gelire ulaşarak oyuna olan ilgiyi de artıran filmde 007 filmlerinden de tanıdığımız ünlü oyuncu Daniel Craig de yer almıştı.
Lara Croft: Tomb Raider Simon West tarafından yönetilen film, 2001 yılında ilk kez ABD’de gösterime girdi. 274 milyon dolar gelire ulaşarak oyuna olan ilgiyi de artıran filmde 007 filmlerinden de tanıdığımız ünlü oyuncu Daniel Craig de yer almıştı.
Hitman

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                
                                
                                IO tarafından geliştirilen video oyunu bilgisayar dışında birçok konsolda oyun fırsatı veriyor. Hitman ve Hitman: Ajan 47 olarak iki filme uyarlanan oyun, iki filmiyle de çok sevildi. Xavier Gens tarafından yönetilen ilk film Hitman, IMDB puanlamasında 6,3’de kalırken 2015 yılındaki Hitman: Ajan 47’nin IMDB puanı 8,4 puan aldı. İkinci filmin yönetmenliğinin ise Aleksander Bach yaptığını belirtelim.
Hitman IO tarafından geliştirilen video oyunu bilgisayar dışında birçok konsolda oyun fırsatı veriyor. Hitman ve Hitman: Ajan 47 olarak iki filme uyarlanan oyun, iki filmiyle de çok sevildi. Xavier Gens tarafından yönetilen ilk film Hitman, IMDB puanlamasında 6,3’de kalırken 2015 yılındaki Hitman: Ajan 47’nin IMDB puanı 8,4 puan aldı. İkinci filmin yönetmenliğinin ise Aleksander Bach yaptığını belirtelim.
Prince of Persia

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                
                                
                                İlk olarak 1989 yılında çıkan oyunun yayıncıları arasında Ubisoft, Gameloft, Software gibi şirketler vardı. Oyun beyazperdeye Pers Prensi: Zamanın Kumları ismiyle geldi. 2010 yılında vizyonda kendine yer bulan filmin dağıtımı Walt Disney Pictures tarafından yapılmıştır. Jordan Mechner’in yönetmenliğini yaptığı ve başrolünde Jake Gyllenhaal’ın olduğu film 336 milyon dolar gelire ulaştı.
Prince of Persia İlk olarak 1989 yılında çıkan oyunun yayıncıları arasında Ubisoft, Gameloft, Software gibi şirketler vardı. Oyun beyazperdeye Pers Prensi: Zamanın Kumları ismiyle geldi. 2010 yılında vizyonda kendine yer bulan filmin dağıtımı Walt Disney Pictures tarafından yapılmıştır. Jordan Mechner’in yönetmenliğini yaptığı ve başrolünde Jake Gyllenhaal’ın olduğu film 336 milyon dolar gelire ulaştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >