Paris otomobil fuarında çağ üstü bir araç: Renault Trezor

Renault, 2016 Paris Otomobil Fuarı'nda kullanıcılar ile buluşturacağı yeni konsept model Trezor‘un resmi fotoğraflarını ve tüm özelliklerini yayınladı.

Renault'un yeni otomobili ile ilgili bilgiler geçtiğimiz gün basına da sızmıştı. Paris otomobil fuarına katılan Renault, son yıllarda artan elektrikli otomobil üretimine katılarak dikkat çekici bir konseptle karşımıza çıkıyor.
Otonom sürüş özelliğine sahip

                                    Tamamen otonom sürüş özelliği sunan yeni araç 4.700 mm boya, 2.180 mm genişliğe ve sadece 1.080 mm yüksekliğe sahip olacak. Formula E teknolojisinde yer alan teknoloji ile birlikte geliştirilecek olan motor ile birlikte 2 adet batarya hücresine sahip aracın ağırlığı ile motor ve bataryalar dahil 1600 kg seviyesinde.
Otonom sürüş özelliğine sahip Tamamen otonom sürüş özelliği sunan yeni araç 4.700 mm boya, 2.180 mm genişliğe ve sadece 1.080 mm yüksekliğe sahip olacak. Formula E teknolojisinde yer alan teknoloji ile birlikte geliştirilecek olan motor ile birlikte 2 adet batarya hücresine sahip aracın ağırlığı ile motor ve bataryalar dahil 1600 kg seviyesinde.
0'dan 100 km/s sürate 4 saniyede ulaşabiliyor

                                    Yan camlarla beraber tek parça olarak tasarlanan otomobilin LED stoplar ve yırtıcı görünümlü arka tamponun alt bölümündeyse küçük bir difüzör yer alıyor. Renault'nun elektrikli konsept modeli Trezor, 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyede ulaşabiliyor. Trezor'un ismindeki “Z" harfi markanın elektrikli modellerinde kullanılan Z.E kanadını temsil edecek. Yenilikçi tasarım hatlarını karbon fiber komponentleri ile birleştiren Renault geleneksel hatların oldukça ötesinde bir model ortaya çıkarıyor. Bu da ünlü markanın tasarım tarihinde önemli bir değişikliğe gittiğinin işareti olarak nitelendiriliyor. Yeni modelin en dikkat çeken tasarım yönü ise araç kapılarının enteresan geometrisinde.
0'dan 100 km/s sürate 4 saniyede ulaşabiliyor Yan camlarla beraber tek parça olarak tasarlanan otomobilin LED stoplar ve yırtıcı görünümlü arka tamponun alt bölümündeyse küçük bir difüzör yer alıyor. Renault'nun elektrikli konsept modeli Trezor, 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyede ulaşabiliyor. Trezor'un ismindeki “Z" harfi markanın elektrikli modellerinde kullanılan Z.E kanadını temsil edecek. Yenilikçi tasarım hatlarını karbon fiber komponentleri ile birleştiren Renault geleneksel hatların oldukça ötesinde bir model ortaya çıkarıyor. Bu da ünlü markanın tasarım tarihinde önemli bir değişikliğe gittiğinin işareti olarak nitelendiriliyor. Yeni modelin en dikkat çeken tasarım yönü ise araç kapılarının enteresan geometrisinde.
Panoramik cam tavanda renk tercihi kırmızıdan yana 

                                    Renault aracın panoramik cam tavan renk tercihini ise kırmızıdan yana kullanarak tıpkı tasarımda olduğu gibi burada da radikal bir seçeneği kullanılmış. Renault'un otonom teknolojisi (hands-off/eyes-off) ile birlikte aracın 2020'nin ardından üretime geçmesi bekleniyor.
Panoramik cam tavanda renk tercihi kırmızıdan yana Renault aracın panoramik cam tavan renk tercihini ise kırmızıdan yana kullanarak tıpkı tasarımda olduğu gibi burada da radikal bir seçeneği kullanılmış. Renault'un otonom teknolojisi (hands-off/eyes-off) ile birlikte aracın 2020'nin ardından üretime geçmesi bekleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >