Paypal Türkiye'ye geri dönme kararı aldı

Geçtiğimiz aylarda BDDK tarafından alınan kararları kabul etmediği için Türkiye piyasasından çekildiğini açıklayan Paypal yetkilileri, 2017 Mart ayında yeniden Türkiye’de faaliyete geçeceklerini duyurdu.

BDDK tarafından alınan karar gereği Türkiye'ye sunucularını taşıması gereken Paypal, bu karara uymamış, bunun yerine önemli gelir elde ettiği Türkiye piyasasından çekilme kararı aldığını duyurmuştu.

Ancak yeni bir gelişme oldu ve Paypal yetkilileri Mart 2017'de Türkiye'ye geri döneceklerini ve faaliyete devam edeceklerini açıkladı. Söz konusu açıklama resmi internet sitesi üzerinden yapılmasa da Paypal yetkilileri tarafından onaylandığının altını çizelim. Zira şuanda Paypal Türkiye web sitesinde hala ayrılık mesajı duruyor ve kaldırılmadı.

Peki, Paypal geri nasıl dönecek?
Türkiye geri dönme durumunda işlemlerin döndüğü sunucuları ülkemize taşımak zorunda olan Paypal, Paypal Cross Border adı verilen sınır ötesi sistem sayesinde tekrar faaliyetlerine başlayacak ve zaman içerisinde sunucularını Türkiye'ye taşımış olacak. Alınan bu kararı BDDK da onayladı. Yurt dışı alışverişlerinde Türk kullanıcılar tarafından yoğun olarak kullanılan Paypal'in Türkiye piyasasındaki hacmi %13'lere yaklaşıyordu. Bu da yaklaşık 800 milyon dolarlık bir ticarete denk olarak hesaplanıyor. Dünya genelinde ise Paypal'in toplam aktif üyesi 181 milyon olarak biliniyor.
Peki, Paypal geri nasıl dönecek? Türkiye geri dönme durumunda işlemlerin döndüğü sunucuları ülkemize taşımak zorunda olan Paypal, Paypal Cross Border adı verilen sınır ötesi sistem sayesinde tekrar faaliyetlerine başlayacak ve zaman içerisinde sunucularını Türkiye'ye taşımış olacak. Alınan bu kararı BDDK da onayladı. Yurt dışı alışverişlerinde Türk kullanıcılar tarafından yoğun olarak kullanılan Paypal'in Türkiye piyasasındaki hacmi %13'lere yaklaşıyordu. Bu da yaklaşık 800 milyon dolarlık bir ticarete denk olarak hesaplanıyor. Dünya genelinde ise Paypal'in toplam aktif üyesi 181 milyon olarak biliniyor.
Cross Border nedir?
Cross Border teknolojisi; e-ticaret yapan firmaların farklı ülkelerde e-ihracat adı altında faaliyet gösterebilmesi anlamına gelmektedir. Yani yerel hale gelen şirketleşmede e-ihracat yapmak isteyen firmaların farklı ülkelerdeki operasyonları yürütebilir hale getirilmesi anlamını taşıyor.
Cross Border nedir? Cross Border teknolojisi; e-ticaret yapan firmaların farklı ülkelerde e-ihracat adı altında faaliyet gösterebilmesi anlamına gelmektedir. Yani yerel hale gelen şirketleşmede e-ihracat yapmak isteyen firmaların farklı ülkelerdeki operasyonları yürütebilir hale getirilmesi anlamını taşıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >