PayPal'e alternatif milli ödeme sistemi geliyor!

PayPal.
PayPal.

Ulaştırma Ahmet Arslan yaptığı açıklamada üzerinde yoğun şekilde mesai harcadıkları milli ödeme sistemiyle birlikte e-ticaret pazarında PTT'nin milli ve yerli ödeme sistemiyle payını almasını istediklerini dile getirdi.

Türkiye'deki tüm oluşumların yerlileşmesi projesi gereğince yepyeni bir adım daha kapıda. Bu kapsamda gerçekleştirilecek milli elektronik ödeme sistemi hakkında açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, PTT himayesinde milli ve yerli bir elektronik ödeme sistemi kurgulandığını, ilgili kurumlarla Ortak Ödeme Platformu niyet mektubu imzalandığını ve yakın zamanda ortaya çıkarılacağını belirtti.

Yeni sistemin PayPal'le ciddi seviyede benzerlik taşıdığını ifade eden ve PTT'nin bu sistem sayesinde payını almasını istediklerini dile getiren Ahmet Arslan, memleketimizin bu yerli elektronik ödeme sistemi sayesinde ticaret hacminin yükseleceğini, bunun dışında tüm tahsilatların tek tahsilat merkeziyle yapılacağı bir sistemin de altyapı çalışmalarının gerçekleştiğini ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >