PES 2018'in detayları belli oldu: Süper bir futbol oyunu geliyor

PES 2018'in detayları belli oldu: Süper bir futbol oyunu geliyor​
PES 2018'in detayları belli oldu: Süper bir futbol oyunu geliyor​

Futbol oyunu severlerin merakla beklediği haber geldi. PES 2018'in geliştiricisi KONAMI, oyunu resmi olarak duyurdu. PES 2018'i selefinden ayıran detaylar ve tanıtım videosu da yayınlandı.

Futbol oyunu denilince akla iki isim geliyor: FIFA ve PES (Pro Evolution Soccer). İlk olarak 1995'te hayatımıza giren FIFA'ya karşı 2001 yılında en büyük rakip olarak ortaya çıkan PES'in dünya çapında milyonlarca takipçisi bulunuyor.

Pro Evolution Soccer 2017, geçtiğimiz yıl eylül ayında piyasaya sürülmüştü. Dünya çapında futbol sezonlarının sona yaklaşmasıyla birlikte PES severleri de yeni bir heyecan kapladı. Zira yeni sezon demek, yeni oyun anlamına geliyor. Beklenen açıklama nihayet geldi. Oyun geliştiricisi KONAMI, yeni seri PES 2018'i duyurdu.

Yayınlanan videoda PES 2018'den küçük kesitler veriliyor ve geniş kapsamlı tanıtımın 13 Haziran'da yapılacağı ifade ediliyor.

PES 2018'in en büyük yeniliği ise oyun motorunda olması bekleniyor. Yeni oyunda, geliştirilen mekanik sayesinde top koruma özelliği bulunacak. Böylece oyuncular, top sürerken topu etkili bir şekilde koruyabilecek. Ayrıca duran top kullanımı da daha etkili olacak.

ÇIKIŞ TARİHİ VE FİYATI

PES 2018'in 14 Eylül 2017'de PC, Xbox 360, Xbox One, PS3 ve PS4 platformları için yayınlanacağı açıklandı.

PES 2018 fiyatı ise şimdilik 70 Euro olarak görünüyor. Resmi açıklama ile birlikte 60 dolar/euro'luk PES versiyonlarının da geleceğini düşünüyoruz.

Geldik en önemli durumlardan birine. PES 2018 de lisans sorunları ile gündeme gelecek mi? Öncelikle PES serisi yıllardan beri, hatta yolun başından beri bu lisans problemleri ile uğraşıyor. Son 10 yılda yapabildikleri en sağlam iş Şampiyonlar Ligi ve Barcelona oldu. Önceleri North London gibi isimler yapımın son derece kaliteli olmasından dolayı pek göze batmazdı ama FIFA rakibine yetiştikten sonra ciddi eleştirilere maruz kaldılar.

PES 2018 Türkiye Ligi için sürekli olarak imza kampanyaları düzenleniyor, hatta Türkçe spiker bile gündemde ama Konami'nin Türkiye Futbol Federasyonu ile görüştüğüne dair bir kanıt bulunmuyor. Bu yüzden yaz dönemini beklemek gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >