Porsche'un elektrikli aracı Mission E, 2019'da yollarda

Porsche
Porsche

Porsche, tamamen elektrikli modeli Mission E ile üst düzey elektrikli otomobil pazarında Tesla ile rekabete girecek. Beklenenden daha önce sokaklarda göreceğimiz Mission E ilk olarak 2015’te görücüye çıkmıştı.

Lüks otomobil üreticisi Porsche, ilk olarak 2015 yılında tanıttığı tamamen elektrikli otomobili Mission E’yi yollara çıkarmak için sabırsızlanıyor gibi. Şirketin CEO’su Oliver Blume, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Car Magazin’e elektrikli otomobil ile ilgili açıklama yaptı.

  • Aracın fiyatının 80 bin dolar ila 90 bin dolar arası olacağını belirten Blume açıklamalarına şöyle devam etti: Mission E, 2 yıl önce tanıttığımız araçtan çok farklı olmayacak. Tasarımının beğenildiğini söylemek mümkün, bu konuda olumlu dönüşler aldık.

Porsche’nin giriş seviyesi Panamera ve Tesla Model S 75D gibi araçların fiyatlarına yakın olan Mission E’nin satış rakamlarının da yüksek olacağı düşünülüyor.

En erken 2019 yılında yollarda olması beklenen aracın gelişiminin ikinci aşamasında olunduğu belirtildi. 0’dan 100’e 3,5 saniyenin altında çıkan otomobilin tek bataryayla gidebildiği menzilin ise 500 kilometre olduğu belirtildi.

Aracın aynı zamanda hızlı şarj teknolojisine sahip olduğu ve pili 15 dakikada yüzde 80 şarj edebileceği yine beklenen özellikler arasında bulunuyor. Porsche hızlı şarj teknolojisini daha önce Fransa’daki Le Mans yarışlarında markayı temsil eden 919 Hybrid aracında kullandığını belirtelim.

Sizin böylesi bir aracı alacak durumunuz olsa, Tesla araçlarını mı yoksa Porsche araçlarını mı tercih edersiniz? Elektrikli araç konusunda Porsche markasına güvenir misiniz?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >