PTT'den WhatsApp'a rakip uygulama: PTT Messenger

ptt messenger
ptt messenger

Milli haberleşme uygulaması PTT Messenger ilk kez Başbakan Binali Yıldırım tarafından kullanıldı.

Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde milli mühendislik ürünü PTT Messenger'ı tanıttı.

Başbakan Yıldırım, milli haberleşme programı PTT Messenger'ın tanıtımı kapsamında Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan kahraman askerlere selam gönderdi, başarı diledi.

Başbakan Yıldırım PTT Messenger ile görüntülü konuşma yaparken.
Başbakan Yıldırım PTT Messenger ile görüntülü konuşma yaparken.

Başbakan Yıldırım PTT Messenger'ı ise şu sözlerle yorumladı: ''Görüntü de bayağı net, çözünürlüğü yüksek bir görüntü var. Bu da güzel bir ürün olduğunu gösteriyor.''

WhatsApp'a yerli rakip

Milli mühendislik ürünü PTT Messenger'ın, milyonlarca kişinin görüntülü ve yazılı olarak anlık mesajlaşmasına imkan tanıyan WhatsApp'a rakip olması bekleniyor.

PTT Messenger.
PTT Messenger.

Milli ve güvenli kurumsal anlık mesajlaşma aracı olarak kullanılabilecek PTT Messenger'ın, bilgi güvenliği kapsamında milli çözüm olduğu için güvenli iletişimle dışa bağımlılığı gidermesi öngörülüyor.

Sesli ve görüntülü mobil uygulaması olan PTT Messenger, ileri güvenlik teknolojileri barındırıyor. Uygulama ile dosya ve medya gönderimi yapılabilecek, lokasyon paylaşımı da gerçekleştirilebilecek.

PTT Messenger, kurumlarda ya da milli bulut sisteminde barındırılabilecek.

PTT Mesenger nasıl indirilir?

Şu an test aşamasında olan PTT Mesenger, ilerleyen zamanlarda tüm kamuoyuyla paylaşılacağı belirtiliyor. PTT Messenger’ın yakın zamanda tüm platformlarda aktif olması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >