Rapor: Sosyal medya satın alma alışkanlıklarını değiştiriyor

Sosyal medya
Sosyal medya

Sosyal medya hem bireyler hem de kurumlar için büyük fırsatlar sunuyor. Bunu değerlendirmek ve sosyal ağlardan satış yapmak isteyenler için geliştirilen özel sistemler alışverişleri kolaylaştırıyor. Detaylar haberimizde:

Hem bireyler hem de kurumlar için sosyal medyanın önemi çok büyük. Yapılan her yeni araştırma bunu kanıtlıyor. We Are Social ve Hootsuit'in Şubat'ta paylaştığı 'Digital 2019 in Turkey' raporu, her sene sosyal medya kullanıcının önemli ölçüde arttığını gösteriyor.

Türkiye'de toplam 59.36 milyon internet kullanıcısının 52 milyonu aktif sosyal medya kullanıcısı. Dolayısıyla sosyal medya bir anlamda pazarlamayı da önemli oranda etkiliyor ve satın alma alışkanlıklarını değiştiriyor.

İnsanların sosyal medyaya daha fazla yöneliyor olması satın alma alışkanlıklarını önemli ölçüde değiştiriyor.
İnsanların sosyal medyaya daha fazla yöneliyor olması satın alma alışkanlıklarını önemli ölçüde değiştiriyor.

Çevrimiçi alışveriş için özel fırsatlar sunuluyor

Tabii bunun için de şirketlerin sosyal mecralarda aktif olarak yer alması ve özel stratejiler oluşturması gerekiyor. Böylece potansiyel müşterilere sosyal medyadan kolayca ulaşılabiliyor. Şirketlerin sosyal hesaplarını yönetmenin de önemi büyük. Çünkü Facebook, Twitter ya da Instagram'da kullanıcılarla iletişime girip etkileşim oluşturmak gerekiyor.

Paymes isimli ödeme şirketi, dünyanın farklı yerlerinde sosyal mecralar üzerinden çevrimiçi alışveriş yapmak isteyenlere ödeme sistemleri sayesinde destek sağlıyor. Yani aslına bakılırsa kendi ürünlerini geliştiren ve sosyal medya üzerinden satan kişiler için Paymes hayati önem taşıyor. Çok basit adımları izleyerek ürün satışları için gerekli bağlantılar oluşturulabiliyor. Bu da doğrudan profesyonel pazarlamayla satışlara yansıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >