Rehber: Android için en iyi 5 görev yöneticisi uygulaması

Android
Android

Android akıllı telefonlar için geliştirilen yüzlerce farklı görev yöneticisi var. Ancak sizler için en iyi 5 farklı mobil uygulamayı bir araya getirdik.

Hem Android hem de iPhone kullanıcıları zaman zaman sisteme gömülü uygulamalar haricinde ek aplikasyonlara ihtiyaç duyuyor. Android'de gelen çoğu uygulama kullanıcılar için yeterli gelmiyor ve bunun yerine çoğu kişi üçüncü parti uygulamalara başvuruyor. En somut örneklerden biri ise görev yöneticileri.

Androidiçin geliştirilen onlarca hatta yüzlerce farklı ücretli / ücretsiz görev yöneticisi uygulaması var. Bu rehberimizde sizler için en işlevsel 5 tanesini bir araya getirdik.

Her zaman olduğu gibi ilk etapta listelemeyle başlıyoruz. Akabinde detaylara geçiyoruz.

  • 1- Advanced Task Manager
    2- ES Task Manager
    3- Simple System Monitor
    4- SystemPanel 2
    5- Taskmanager

Android'deki en başarılı görev yöneticilerinin başında Advanced Task Manager geliyor. Bu uygulamanın hem ücretli hem de ücretsiz olmak üzere iki farklı versiyonu var. Ücretli olanı kullanmak için 2.99 dolar ödemek gerekiyor. Advanced Task Manager, popüler görev yöneticileri arasında ilk sıralarda geliyor. Nougat'tan itibaren Android sistemlere kurulabilen bu mobil uygulama, uygulamaları ve oyunları kökten kapatmak ve RAM'i temizlemek için en iyi seçenekler listesinde yer alıyor. Üstelik aslakapanmamasıgereken servislerin listesini uygulama arayüzünden belirlemek de mümkün.

ES Task Manager'ın ana menüsünde dört farklı seçenek var. Bunlar Kill All, Clean, Optimize ve Power Optimizer.
ES Task Manager'ın ana menüsünde dört farklı seçenek var. Bunlar Kill All, Clean, Optimize ve Power Optimizer.

ES Task Manager, esasında ES File Explorer uygulamasının bir uzantısı olarak düşünülebilir. Materyal tasarımı ve basit arayüzü sayesinde kullanım kolaylığı sağlayan ES Task Manager, ücretsiz oluşu sayesinde de birçok kullanıcıyı cezbediyor. Diğer uygulamalardaki standart özellikleri sunan bu aplikasyonu denemekte yarar var.

Simple System Monitor, bu beş uygulama içinde en kapsamlı analizleri sunan uygulamaların başında geliyor.

Simple System Monitor, adından da rahatlıkla anlaşılabildiği üzere kolay kullanımlı bir sistem monitör uygulaması. RAM ve CPU kullanımı; GPU kullanımı ve ağ etkinliği de dahil olmak üzere sisteme dair birçok farklı bilgiyi, 'analiz' haline getirip paylaşıyor. Uygulamanın hem ücretli hem de ücretsiz versiyonu var. Ücretli olan 1.99 dolar karşılığında satın alınabiliyor.

SystemPanel 2, ücretsiz kullanıma ek olarak bir de 1.99 dolarlık ücretli seçenek barındırıyor.
SystemPanel 2, ücretsiz kullanıma ek olarak bir de 1.99 dolarlık ücretli seçenek barındırıyor.

SystemPanel 2, kullanmaya değer diğer bir görev yöneticisi uygulaması. Birkaç sihirli tıklamayla çözüm üretmek yerine başta CPU kullanımı olmak üzere birçok farklı bilgiyi detaylı olarak sunuyor. Üstelik uygulama hizmetlerini ve daha fazlasını devre dışı bırakmak için de çeşitli detaylar barındırıyor. Android Nougat ya da daha yeni sürümlerle tam uyum içinde çalışan uygulamada ücretli seçenek için 1.99 dolar ödemek gerekiyor. Ancak ücretsizversiyonu da denemekte yarar var.

Task Manager, tamamen ücretsiz olarak Google Play'den indirilebilen başarılı görev yöneticileri arasında yer alıyor.
Task Manager, tamamen ücretsiz olarak Google Play'den indirilebilen başarılı görev yöneticileri arasında yer alıyor.


Taskmanager, görev listesi ve kullanılan toplam RAM miktarını gösteren başarılı görev yöneticilerinden biri. Üstelik iki farklı görünüm modu var. Standart görüntü sistemine ek olarak bir de karanlık mod barındırıyor. Ancak Taskmanager'ın eski cihazlar için daha verimli olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >