Samsung beklenen adımı attı: Çift kameraya sahip ilk akıllı telefon yakında geliyor

Samsung Galaxy C10
Samsung Galaxy C10

Çinli kaynaklardan sızan bilgilere göre Samsung yakın zamanda çift kameralı ilk akıllı telefonunu duyuracak. Sekiz çekirdekli işlemciye sahip Snapdragon 660 yonga setiyle gelecek olan yeni akıllı telefon, Bixby sesli asistan desteği de sunacak.

Samsung'un Şubat sonunda Galaxy S8'i tanıtmasıyla birlikte gözler yeni nesil Galaxy Note'a çevrildi. Birkaç ay içinde sahneye çıkarılması beklenen büyük ekranlı akıllı telefon, Galaxy S8'deki "Infinity Display"yapısını bir üst noktaya taşıyacak gibi görünüyor. Keza ekranın daha da büyümesiyle birlikte sonsuz ekran yapısı çok daha farklı bir deneyim sunacak.

Telefonla ilgili en çok merak edilen detaylardan birisi ise kamera. Güney Koreli şirketin bu yeni modelde çiftarka kameraya yer vereceği öngörülüyor. Ama bundan önce Samsung'un Galaxy C10 isimli farklı bir telefonla çift kamera devrini başlatacağı da tahminler arasında.

Samsung Galaxy C10'un kod numarası SM-C9150 şeklinde geçiyor.
Samsung Galaxy C10'un kod numarası SM-C9150 şeklinde geçiyor.

Çinli kaynaklardan sızan bilgiler neticesinde Galaxy C10'un çift kameraya sahip ilk Samsung akıllı telefon olacağı üzerinde duruluyor. Yeni telefonda kuvvetlemuhtemel yarın tanıtılması beklenen Qualcomm Snapdragon 660 işlemcisine yer verilecek. Üstelik Bixby sesli asistan sayesinde telefon çok daha işlevsel şekilde kullanılabilecek. İlk çizimlere göre Galaxy C10'da (SM-C9150) herhangi bir parmakizi okuyucuya yer verilmeyeceği de görülebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >