Samsung Galaxy A9'un Türkiye fiyatı belli oldu

Samsung Galaxy A9 (2018)
Samsung Galaxy A9 (2018)

Samsung'un geçen ay tanıttığı dünyanın ilk dört arka kameralı akıllı telefonu Galaxy A9 (2018) ülkemizde 3 Aralık itibariyle satışa çıkıyor. Kameralara ve fiyata ilişkin tüm detaylar haberimizde:

Geçen ay düzenlenen etkinlikte orta seviye yeni akıllı Galaxy A9'u tanıtan Samsung, sonunda bu cihazın Türkiye'deki fiyatını da netleştirdi. Rekabetin tamamen kameraya dönmesiyle artık orta seviyede dahi farklı yöntemler arayan üreticiler, arka tarafa daha fazla lens konumlandırmakta ısrarcı davranıyor. Güney Koreli Samsung da benzer bir yöntemi uyguluyor. Dünyanın ve Samsung'un ilk dört arka kameraya sahip cihazı olmayı başaran Galaxy A9 (2018) bu sayede rakiplerine fark atmak istiyor.

Samsung Galaxy A9 (2018), petrol mavisi, gece siyahı ve şeker pembe olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle geliyor.
Samsung Galaxy A9 (2018), petrol mavisi, gece siyahı ve şeker pembe olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle geliyor.

Galaxy A9'daki dört kamera ne işe yarıyor?

Kullanıcıların en çok merak ettiği detaylar ise bu kadar fazla lensin aslında tam olarak ne yaptığı... Galaxy A9 (2018) özelinde düşündüğümüzde aslında arka kameraların görevleri ana kamera, ultra geniş açı desteği, telefoto özelliği ve alan derinliği sunan dördüncü lens olarak dağılıyor. Tabii bu bilgilerin anlam ifade etmediği kişiler de var, onlar için biraz daha teknik detaya yer vermekte gerekiyor, şöyle ki:

Galaxy A9 (2018) arka kamerası 8 MP'lik çözünürlükle f/2.4 diyafram açıklığı sunuyor. Ultra geniş açı çekimler için 120 derecelik bir görüş açısı sunan bu lens, özellikle toplu fotoğraflarda epey fazla kişiyi kadraja sığdırmayı sağlıyor. Buna ek olarak yakınlaştırma desteği isteyenler için 10 MP çözünürlük ve yine f/2.4 diyafram açıklığı sunan ikinci bir kameraya yer veriliyor. Bu kameranın asıl görevi 2 kata kadar yakınlaştırma yapabiliyor olması. Ayrıca optik yakınlaştırma yapıldığından dolayı görüntüde herhangi bir bozulma da meydana geliyor.

Samsung, tüm bu dört lensi de alt alta dizilmiş şekilde sunuyor. En alt kısımda da flaş yer alıyor.
Samsung, tüm bu dört lensi de alt alta dizilmiş şekilde sunuyor. En alt kısımda da flaş yer alıyor.

Gelelim ana kameraya. Ana kamerada diyafram açıklığı f/1.7 seviyesine kadar çıkıyor ve 24 MP çözünürlük desteği sunuluyor. Bu da aslında az ışıklı ortamlarda fotoğraf çekilebileceği anlamına geliyor. Son olarak en alta yerleştirilen kamera ise az önce de bahsettiğimiz alan derinliği özelliği için sunuluyor. Çözünürlüğün 5 MP ile sınırlandırıldığı bu kameradaki diyafram açıklığı ise f/2.2 seviyesinde. Bu kameranın en 'can alıcı' özelliği ise Live Focus desteği.

Son olarak ön kameradan da bahsetmekte yarar var. Zira ön kamera da işin içine katıldığında kamera sayısı aslında 5'e çıkıyor. Öndeki kameranın diyafram açıklığı f/1.7 ve çözünürlüğü ise 8 MP.

Telefonun arka kısmında bir de parmak izi okuyucu yer alıyor. Bunun için üst bölümde orta kısım tercih edilmiş.
Telefonun arka kısmında bir de parmak izi okuyucu yer alıyor. Bunun için üst bölümde orta kısım tercih edilmiş.

Samsung Galaxy A9'un Türkiye fiyatı

Kamera özelliklerinden bahsettikten sonra fiyata geçebiliriz. Yeni nesil Galaxy A9'un ülkemizdeki fiyatı 4299 TL olarak belirlenmiş durumda. Ülkemizde 19 Kasım - 14 Aralık tarihleri arasında hem Samsung'un yetkili satış kanalları hem de internet mağazasından ürünü satın alanlar hediye çeki formunu doldurarak Samsung'dan toplamda 500 TL değerinde hediye çeki kazanma şansına sahip oluyor. Telefonun Türkiye'de 3 Aralık itibariyle satışa çıkacağını da ekleyerek haberimizi sonlandıralım.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >