Samsung, Galaxy Fold'daki ekran sorunlarıyla ilgili açıklama yaptı

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Samsung, basın mensuplarına inceleme amaçlı gönderilen ürünlerde ekran problemlerinin çıkmasının ardından resmî açıklama yaptı. Tüm detaylar haberimizde:

Şu anda katlanabilir telefon denildiğinde akla ilk olarak Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X geliyor. Bu iki telefon da henüz çok yeni ve geliştirilmeye devam ediliyor. Ancak bir yandan da ilk üretim modeller satışa çıkıyor.

Fakat Galaxy Fold'un ön siparişe açılmasının ardından inceleme ürünleri de basın mensuplarına gönderilmeye başlandı. Fakat bu ürünlerin birçoğunda çeşitli sorunlar meydana geldi.

Resmî açıklama yaptı

Hatta test ürünlerinde o kadar fazla problem çıktı ki Samsung resmî bir açıklama yapma gereği hissetti. Galaxy Fold'da ekranın kendi kendine açılıp kapanması, görüntüyü bozuk göstermesi ve buna benzer bir dizi problem yaşanıyor. Şirketin yaptığı açıklama ise şu şekilde:

    Basın mensuplarına ilk etapta sınırlı sayıda Galaxy Fold gönderildi. Bu örneklerde ana ekran konusunda birtakım sorunlar yaşandığı bildirimini aldık. İnceleyerek sorunun kaynağını çözmek için çalışacağız.
    Ayrıca yine basın mensuplarının ekran üzerindeki üst katmanı sökmesiyle telefonlara zarar verdiği yönünde raporlar da aldık. Ekran koruyucu katmanı aslında cihazı çizilmesini önlüyor. Dolayısıyla sökülmemesi gerekiyor. Tekrar takılmaya çalışıldığında da problem oluşabiliyor. Ayrıca bu bilgiyi kullanıcılarla da paylaşacağız.

Evet; Samsung'un yaptığı açıklama bu şekilde. Ürünlerin 26 Nisan'da satışa çıkacağı düşünüldüğünde aslında bu problemlerin giderilmesi için zaman yok. Sürecin nasıl işleyeceğini göreceğiz. Ama 2000 dolar fiyat etiketine sahip bir ürünün bu tip hatalarla boğuşmasının kullanıcılar tarafından hoş karşılanmayacağı ortada.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >