Samsung Galaxy S10, 'tasarım ayrıntılarıyla' tekrardan gündemde!

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Gelecek yılın ilk aylarında tanıtılması beklenen yeni nesil tepe seviyesi Galaxy S10'un tasarımına dair ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Üç farklı ekran boyutuyla duyurulması beklenen yeni modellerin tasarım ayrıntıları dikkat çekiyor. Detaylar haberimizde:

Samsung, hem Galaxy S hem de Galaxy Note ailesine yeni üyeleri eklemeye devam ediyor. Geçen ay sahneye çıkarılan Galaxy Note 9'un ardından bu kez de önümüzdeki senenin ilk aylarında tanıtılması beklenen Galaxy S10 hakkındaki bilgiler artıyor.

Bir önceki modele göre daha geniş bir ekranla gelmesi (ekran çerçevelerinin daha da inceltilerek görülebilir alanın artırılmasıyla mümkün) beklenen yeni telefonun iki farklı ekran sensörüyle (ultrasonik sensör ve optik sensör) ekran altı parmak izi okuyucu sistemini hayata geçireceği tahmin ediliyor. Böylece Güney Koreli şirketin fiziksel parmak izi okuyucuyu ortadan kaldırarak önemli bir hamle yapması bekleniyor. Peki ama bu iki ekran altı parmak izi okuyucu sistemi arasındaki fark nedir?

Ultrasonik sensör nedir?

Ultrasonik sensör, temelde 3D haritalı parmak izi sistemini kullanarak ter ya da ışıktan etkilenmeden kilit açma ya da satın alma işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Elbette optik sensörlere göre çok daha güvenli bir yapı sunuyor.

Optik sensör nedir?

Diğer bir seçenek ise optik sensörler. Bu sistemin en temel avantajı ultrasonik sensörlere göre maliyetlerin çok daha düşük seviyelerde olması. Hatta istatistikler ultrasonik sensörlere oranla optik sensörlerin üç kata kadar daha az maliyetle üretildiğini gösteriyor. Dolayısıyla tepe seviyesi yerine orta ve orta-üst seviyedeki akıllı telefonlarda ekran altı parmak izi okuyucu kullanacak üreticilerin 'maliyet' sebebiyle optiksensörlere yönelmesi söz konusu.

Samsung Galaxy S10'da ekran / çerçeve oranının bir önceki modele göre daha da artırılması ve parmak izi okuyucunun ekran altına alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Samsung Galaxy S10'da ekran / çerçeve oranının bir önceki modele göre daha da artırılması ve parmak izi okuyucunun ekran altına alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Üç farklı opsiyon bekleniyor

Galaxy S10 ile ilgili en önemli ayrıntılardan biri ise geçtiğimiz dönemlerde açıklandığı gibi Beyond 0, Beyond 1 ve Beyond 2 isimli üç versiyon şeklinde gelmesi. Bu modeller arasındaki en belirgin fark ekran boyutu kısmında ortaya çıkıyor. Şöyle ki:

Beyond 0: 5.8 inç Super AMOLED ekran
Beyond 1: 6.2 inç kavisli Super AMOLED ekran
Beyond 2: 6.44 inç kavisli Super AMOLED ekran

Her ne kadar Samsung cephesinden bilgi gelmese de yeni tepe seviyesi akıllı telefonda üç arka kamera bekleniyor.
Her ne kadar Samsung cephesinden bilgi gelmese de yeni tepe seviyesi akıllı telefonda üç arka kamera bekleniyor.

Buna ek olarak en üst seviye olarak nitelendirilebilecek Beyond 2'de üç boyutlu yüz tanıma ve piezoelektrik hoparlör sisteminin gelmesi bekleniyor.

Samsung, yeni tepe seviyesi modelle birlikte tasarım konusunda önemli değişiklikler vadediyor. Tahmin edilen en büyük yeniliklerden biri ise 19:9 en/boy oranı. Şu anda piyasada bu formda bulunan telefonların büyük bölümünde ekranda çentikli bir yapı sunuluyor. Ancak bu noktada Samsung'un çentiksiz bir telefonla farklılaşması bekleniyor. Aslında bu da çerçevelerin tamamen sıfırlanacağı anlamına geliyor. Tasarımla ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ederken teknik özelliklerin de bir yandan sızması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >