Samsung Galaxy S10'daki ekran altı parmak izi okuyucunun detayları netleşiyor

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Samsung'un yeni tepe seviyesi akıllı telefonlarında kullanılması beklenen ekran altı parmak izi okuyucu sisteminin detayları netleşmeye başladı. Güney Koreli şirketin ailedeki modellere göre ultrasonik sensör ve optik sensör olmak üzere iki farklı seçenek sunacağı üzerinde duruluyor.

Mobile World Congress kapsamında tanıtılan Galaxy S9 ailesinden sonra gözler bir sonraki tepe seviyesi akıllı telefonlara çevrildi. Hatta şimdiden seneye tanıtılacak olan yeni modellerle alakalı bilgiler gelmeye başladı. Tahminler, Galaxy S10'daki parmak izi okuyucunun ekrana gömülü olarak sunulacağı yönünde. Daha doğrusu bu yöndeki söylentiler her geçen gün artıyor.

Ultrasonik sensörlü parmak izi okuyucular optik sensörlülere göre daha yüksek maliyetli ama çok daha güvenli ve sağlıklı çalışıyor.
Ultrasonik sensörlü parmak izi okuyucular optik sensörlülere göre daha yüksek maliyetli ama çok daha güvenli ve sağlıklı çalışıyor.

Galaxy S10'daki parmak izi okuyucu netleşiyor!

Kore'den The Investor aracılığıyla gelen bilgilerle beraber Galaxy S10'daki ekran altı parmak izi okuyucuya dair detaylar da netleşmeye başlıyor. Galaxy S10 ile birlikte fiziksel parmak izi okuyucunun tamamen ortadan kaldıracağı üzerinde duruluyor. Bu yeni tepe seviyesi telefonun en önemli ayrıntılarından biri de Galaxy S serisinin onuncu modeli olması. Haliyle Güney Koreli şirketin bu kapsamda yepyeni özellikler sunması bekleniyor.

Bu yeni ailede sunulması beklenen parmak izi okuyucu sisteminde iki farklı ekran sensörü kullanılacağı tahmin ediliyor. Galaxy S10 ve Galaxy S10 Plus'ta ultrasonik ekran parmak izi sensörünün yer alması beklenirken, üretimlerin Qualcomm tarafından gerçekleştirileceği üzerinde duruluyor. Diğer yandan üçüncü modelde ise parmak izi okuyucunun optik sensörle sunulması bekleniyor. Ultrasonik ve optik teknolojili ekran altı parmak izi sensörleri ise kullanıcılar için kafa karıştırıcı olabiliyor.

Peki ama fark ne?

Ultrasonik sensörler, 3D haritalı parmak izi sistemini kullanıyor ve haliyle ter ya da ışıktan etkilenmeden kusursuz bir şekilde kilit açma / satın alma işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlıyor. Haliyle optik sensöre göre çok daha güvenli olduğu ve istikrarlı çalıştığı söylenebilir.

Optik sensörün en büyük avantajı ise maliyetlerin çok düşük seviyede olması. Hatta istatistikler ultrasonik sensörlere oranla optik sensörlerin üç kata kadar daha az maliyetle üretildiğini ortaya çıkarıyor. Dolayısıyla telefon üreticilerinin optik sensörleri seçmesinin başında fiyat geliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >