Samsung Galaxy S8 yüz tanıma teknolojisiyle gelebilir

yüz tanıma
yüz tanıma

Mart sonunda tanıtılacak olan Galaxy S8, kilit açma işlemleri için yüz tanıma teknolojisini kullanabilir.

Kilit 0.1 saniyede açılabilecek!
Samsung'un Galaxy S serisinin en yeni üyesinde yüz tanıma teknolojisini hayata geçirebileceği konuşuluyor. Böylece kullanıcılar telefona yüz hatlarını bir kez tanımladığında kilit açma işlemlerini doğrudan bu yöntemle gerçekleştirebilecek. Elbette bu sistemin de belirli sınırları olacak. Yani eğer telefonu birden fazla kişi kullanıyorsa bunun için yüz tanımaya göre uygulamaların kullanım alanları yetkilendirmeyle sınırlandırılabilecek. 

Yüz tanıma teknolojisi için telefonda kullanılacak sensörün 0.1 saniye içerisinde algılama yapıp kilidi hızlıca açabileceği konuşuluyor. Dolayısıyla Samsung'un bu "hız" sebebiyle yüz tanıma teknolojisine yer vermesi kuvvetle muhtemel.
Kilit 0.1 saniyede açılabilecek! Samsung'un Galaxy S serisinin en yeni üyesinde yüz tanıma teknolojisini hayata geçirebileceği konuşuluyor. Böylece kullanıcılar telefona yüz hatlarını bir kez tanımladığında kilit açma işlemlerini doğrudan bu yöntemle gerçekleştirebilecek. Elbette bu sistemin de belirli sınırları olacak. Yani eğer telefonu birden fazla kişi kullanıyorsa bunun için yüz tanımaya göre uygulamaların kullanım alanları yetkilendirmeyle sınırlandırılabilecek. Yüz tanıma teknolojisi için telefonda kullanılacak sensörün 0.1 saniye içerisinde algılama yapıp kilidi hızlıca açabileceği konuşuluyor. Dolayısıyla Samsung'un bu "hız" sebebiyle yüz tanıma teknolojisine yer vermesi kuvvetle muhtemel.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >