Samsung Galaxy S9 Active bekleyenlere kötü haber: Bu sene çıkmayabilir

Samsung Galaxy S8 Active
Samsung Galaxy S8 Active

Birçok kişi Samsung'un geçen sene Haziran-Temmuz döneminde duyurduğu Galaxy S8 Active'den sonra bu yıl da Galaxy S9 Active'i beklemeye başladı. Ancak Ağustos'un ortasında olmamıza rağmen bu akıllı telefonla ilgili herhangi bir bilgi yok. Dolayısıyla Active takılı ürünlerin rafa kaldırıldığı söyleniyor.

Geçen hafta bizim de GZT.com olarak canlı yayınladığımız etkinlikle Galaxy Note 9'u duyuran Samsung, model çeşitliliğini artırmaya devam ediyor. Ancak önümüzdeki dönemlerde S serisinde bazı modellerin ortadan kalkabileceği söyleniyor. Bunlar arasında ilk sırada Active modelleri yer alıyor. Geçen sene Galaxy S8 ailesine Active takılı yeni bir akıllı telefonu dahil eden Güney Koreli şirket bu yıl Galaxy S9 Active'i çıkarmayabilir.

Standart Galaxy S ailesi üyelerine oranla özelleştirilmiş yapısı ve dayanıklılığıyla ön plana çıkan Active takılı Samsung'lar, aynı zamanda klasik modellerin üzerine bir de yüksek batarya kapasitesi sunuyor. Esasında Active modellerde bu iki özellik haricinde pek bir fark yer almıyor.

Samsung Galaxy S8 Active, özellikle fiziksel dayanıklılık ve büyük bataryayla ön plana çıkıyor.
Samsung Galaxy S8 Active, özellikle fiziksel dayanıklılık ve büyük bataryayla ön plana çıkıyor.

Galaxy S9 Active serisi üretilmeyebilir

Bu sene Galaxy S9 Active'in piyasaya sürülmeyeceği söylentisini kuvvetlendiren en önemli unsur elbette tarih. Samsung normal şartlarda Haziran-Temmuz döneminde bu telefonları duyuruyor ve akabinde satışa çıkarıyor. Ancak bu sene Ağustos ayının ortasında olmamıza rağmen herhangi bir söylenti yok. Galaxy S9 Active hakkında söylenti olmadığı için birçok kişi aslında önümüzdeki dönemlerde bu Active modellerinin askıya alınabileceğini düşünüyor. Şimdilik Samsung cephesinden konuyla ilgili herhangi bir açıklama ise yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >