Samsung Galaxy S9'da büyük yenilik: Parmak izi okuyucu ekrana dahil oluyor!

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Hayli uzunca bir süredir konuşulan ekrana gömülü parmak izi okuyucu sistemi gerçek oluyor; Samsung'un Galaxy S9 ile birlikte parmak izi okuyucuyu ekrana dahil edeceği kesinleşiyor.

Galaxy S8 ve Galaxy S8+'ta ekran-gövde oranını önemli bir oranda artıran Samsung, gelecek sene tanıtılması beklenen Galaxy S9 için büyük sürprizler hazırlıyor. Özellikle son dönemlerde ortaya çıkan iPhone 8 konseptlerinde de göze çarptığı gibi artık akıllı telefon üreticileri biyometrik tarayıcıları ekranın bir parçası haline getirmeye odaklanmış durumda. Yani önümüzdeki süreçte parmak izi okuyucuların fiziksel bir tuş yerine ana ekrana dahil edilme ihtimali çok yüksek.

Samsung Galaxy S8'in ekran - gövde oranı %83.6. Ancak bu rakamın Galaxy S9 ile birlikte daha da artması bekleniyor; böylece ekrandaki çerçeveler neredeyse "yok" olacak!
Samsung Galaxy S8'in ekran - gövde oranı %83.6. Ancak bu rakamın Galaxy S9 ile birlikte daha da artması bekleniyor; böylece ekrandaki çerçeveler neredeyse "yok" olacak!

Her ne kadar Samsung'un şu ana kadar Galaxy Note 8 ile bu tür bir yeniliği hayata geçireceği konuşulmuş olsa da yeni bilgiler "ekranda parmak izi okuyucu" sisteminin Galaxy S9 ile gerçeğe dönüşeceğini vurguluyor. Uzmanlara göre bu ertelemenin sebebi ekran teknolojileriyle alakalı. Dolayısıyla sistemin gelecek yıla kadar çözülmesiyle birlikte parmak izi okuyucuya sahip özel ekranın Galaxy S9 ile ortaya çıkması bekleniyor.

Galaxy Note 8'ün sözü geçmişken, yeni akıllı telefonun Eylül ayında Berlin'de gerçekleşecek olan IFA konferansında tanıtılma ihtimali hayli yüksek. Samsung'un Galaxy S9 için 2018 yılının Nisan ayını bekleyeceği öngörülüyor.

Elbette bu süreçte Apple'ın iPhone 8'i tanıtma ihtimali çok yüksek. Dolayısıyla bu teknolojiyi ilk Samsung mu yoksa Apple mı sunacak merak konusu...

Not: Kapak fotoğrafı Android Phones Collection isimli YouTube kanalına aittir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >