Samsung, tarihindeki en yüksek kârı bekliyor

Samsung
Samsung

Bu yılın ikinci çeyreğinin tarihindeki en iyi dönem olacağına inanan Samsung, 52 milyar dolar faaliyet geliri ve 12,1 milyar dolar kâr elde etmeyi hedefliyor.

Şirket daha önce en yüksek kârını 2013'ün üçüncü çeyreğinde 8,8 milyar dolar ile elde etmişti. Son açıklamayla gelirin önceki yılın aynı dönemine göre (ikinci çeyrek) yüzde 18 artması, kârın ise yüzde 72 artması bekleniyor.

Analistlerin 11,3 milyar dolarlık tahminininden de yüksek bir kâr tahmininde bulunan Samsung, konsolide satışlardan yaklaşık 52 milyar dolar ciro elde etmeyi hedefliyor.

Apple'ı ilk kez geçecek  

                                    Bu miktarlar, özellikle akıllı telefonda kıyasıya rekabet içinde olduğu için Apple'ın son çeyrek açıklamasını da geride bırakıyor. Böylece, 44,9 milyar dolar gelir ve 10,49 milyar dolar kâr açıklaması beklenen Apple'ı da ilk kez aynı çeyrekte rakibini geçmiş olacak.
Son iki çeyrektir benzer sonuçlar açıklayan şirket, her iki açıklamada da son üç yılın en büyük kârını kaydetmişti. Bu çeyrekle ilgili ek detay verilmese de, ay sonundaki raporla gelir durumu ortaya çıkacak.
Apple'ı ilk kez geçecek Bu miktarlar, özellikle akıllı telefonda kıyasıya rekabet içinde olduğu için Apple'ın son çeyrek açıklamasını da geride bırakıyor. Böylece, 44,9 milyar dolar gelir ve 10,49 milyar dolar kâr açıklaması beklenen Apple'ı da ilk kez aynı çeyrekte rakibini geçmiş olacak. Son iki çeyrektir benzer sonuçlar açıklayan şirket, her iki açıklamada da son üç yılın en büyük kârını kaydetmişti. Bu çeyrekle ilgili ek detay verilmese de, ay sonundaki raporla gelir durumu ortaya çıkacak.
18 milyar dolarlık yatırım

Şirket bu hafta başında Güney Kore'deki çip işine 18 milyar dolar yatırım yaparak, liderlik konumunu güçlendirmeyi hedeflediğini açıkladı. Şu anda en büyük gelirlerini ekran ve bileşen birimleri elde eden Samsung'un rekor kazancına, bu çeyrekteki Samsung Galaxy S8 satışlarının da olumlu etki yaptığı tahmin ediliyor.

Habertürk 
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >