Samsung zirveyi korumaya kararlı: Galaxy Note 8 güçlü bir yonga setiyle gelecek!

Qualcomm Snapdragon 836
Qualcomm Snapdragon 836

Gelecek ay tanıtılması beklenen Samsung Galaxy Note 8'in güncellenen ve daha da hızlandırılan yüksek performanslı Qualcomm Snapdragon 836 yonga seti ile gelebileceği ortaya çıktı.

Mart sonunda New York'ta tanıtılan Galaxy S8 ve Galaxy S8+ ardından gözler yeni nesil Galaxy Note'a çevrildi. Samsung cephesinden herhangi bir doğrulama olmasa da şu ana kadar yeni akıllıtelefonla alakalı birçok farklı detay ortaya çıktı. Sızdırılan veriler genellikle ekran, kamera ve tasarım kısmına odaklanıyor. Ama son olarak Galaxy Note 8'in Qualcomm Snapdragon 836 sunulabileceği bilgisi de açığa çıktı. Hatta Galaxy Note 8'in bu yongayı kullanan ilk akıllı telefon olarak tarihe geçeceği söylentileri de var.

Qualcomm Snapdragon 836'nın en önemli avantajlarından biri kuşkusuz saat hızlarının artmış olması.
Qualcomm Snapdragon 836'nın en önemli avantajlarından biri kuşkusuz saat hızlarının artmış olması.

Snapdragon 836'ın en önemli avantajlarından biri kuşkusuz işlemcilerin saat hızlarında belirginleşiyor. Zira bu yongayla birlikte saat hızları 2.5 GHz seviyesine yükseliyor. Üstelik grafik işlem birimi tarafında ise 740 MHz'de görev yapan Adreno işlemcinin sunulması bekleniyor. Snapdragon 836 yonga seti, geçtiğimiz sene Snapdragon 820 ve Snapdragon 821 arasında gerçekleşen minik güncelleştirmeye örnek gösteriliyor.

Qualcomm'un bir sonraki tepe seviyesi yonga setinin Snapdragon 845 olacağı aşikar. Hatta konuyla ilgili ilk detaylar da geçtiğimiz haftalarda netleşmeye başlamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >