Samsung'un hedefi ön kamerayı ekran altına tamamen yerleştirmek

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Samsung, yeni nesil akıllı telefonlarda ekran / çerçeve oranını daha da artırmak için ön kamerayı tamamen ekran altına gizlemeyi hedefliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Samsung üst seviye telefonlardaki ekran / çerçeve oranını artırmak için yeni yollar arıyor. Çentikli ve delikli ekranlar bunun iki yolu. Fakat ön kameraya ayrılan alan yine atıl olarak görülüyor. Güney Koreli şirket haliyle ön kameradan da kurtulmak istiyor. Şu anda en mantıklı çözüm kaydırmalı yapı sayesinde ön kamerayı telefonun arka kısmına gizlemek. Fakat Samsung bunun yerine çok daha yenilikçi bir teknolojiye odaklanıyor.

Yeni çözümle ön kamera tamamen OLED ekranın altına yerleştiriyor.
Yeni çözümle ön kamera tamamen OLED ekranın altına yerleştiriyor.

Ön kamera ekranın altına gizlenecek

Çalışma prensibi tam olarak bilinmese de yeni sistemde ön kameranın doğrudan ekran altına gizlenmesi bekleniyor. Ancak bunun delikli ekrandan farkı ekranda herhangi bir ölü alan kalmıyor olması. Yani aslında telefonun ön yüzü tamamen ekran gibi görünüyor ve ön kamera OLED panelin altına yerleştiriliyor.

Böylece aslında kamera tamamen gizlenmiş oluyor. Samsung cephesinden de konuyla alakalı bir açıklama geldi. Yang Byung-duk, "birkaç sene içinde tamamen ekranlı bir telefon yapma hedefimiz var. Bu çözümde kameranın işlevini hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde kamera deliğinin görünmez hale gelecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >