Samsung'un yeni hedefi: 1 milyon katlanabilir telefon

Samsung’un, ‘katlanabilir akıllı telefon’  konusundaki çalışmalarını anlatan taslak çalışmalardan görüntüler gelmeye devam ediyor.
Samsung’un, ‘katlanabilir akıllı telefon’ konusundaki çalışmalarını anlatan taslak çalışmalardan görüntüler gelmeye devam ediyor.

Samsung, gelecek yıl bir milyondan fazla katlanabilir ekranlı telefon üreteceğini duyurdu. 2019 yılının ilk yarısında piyasaya sürülecek katlanabilir telefonların arayüzü için Google’dan destek alacak.

Samsung, önümüzdeki yıl satışa sunacağı katlanabilir ekranlı telefonları hakkında açıklama yaptı. 2019 yılında katlanabilir telefonların yükselişte olacağına inanan Samsung, ilk seferde bir milyondan fazla katlanabilir ekranlı akıllı telefon üreteceğini duyurdu.

Samsung, katlanır telefonların tanıtım tarihi hakkında net bir açıklama yapmasa da, şirket CEO’su Dj Koh, 2019 yılının ilk yarısında tanıtacaklarının sinyalini verdi. Koh ayrıca, üretecekleri katlanabilir telefonun amiral gemisi sınıfında olacağı, ilk etapta 1 milyonun üzerinde üretim yapacaklarını ve piyasa tepkisi olumlu olduğunda daha fazla üretim için çalışmalara başlayacaklarını da söyledi.

Samsung katlanabilir ekranlı Infinity Flex.
Samsung katlanabilir ekranlı Infinity Flex.

Katlanabilir telefon çalışmaları yoğunlaşıyor

Bu yıl 7-8 Kasım tarihlerinde düzenlenen Samsung Geliştiriciler Konferansı’nda katlanabilir ekranlı Infinity Flex modelini gün yüzüne çıkarmıştı. Açık halde 7.3 inç, katlandığındaysa 4.58 inç ekrana dönüşen tablet/telefon, şirketin katlanabilir ekran teknolojisi üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığını gösteriyor.

Güney Koreli Samsung, ülkesindeki merkez fabrikasında, katlanabilir akıllı telefon çalışmalarını sürdürüyor.
Güney Koreli Samsung, ülkesindeki merkez fabrikasında, katlanabilir akıllı telefon çalışmalarını sürdürüyor.

Google’dan destek alınacak

Samsung, üreteceği katlanabilir telefonun arayüzü için Google’dan destek alacak. Bunun içinse Google CEO’su Sundar Pichai ile görüşmelere başlandı. İki şirket arasında anlaşma sağlanırsa Samsung, 2019 yılına oldukça güçlü bir giriş yapacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >