Silahlı Hürkuş güçleniyor: 'Kendini koruma yeteneği'

Hürkuş, Türkiye'nin en güçlü savunma unsurlarından biri olarak değerlendiriliyor.
Hürkuş, Türkiye'nin en güçlü savunma unsurlarından biri olarak değerlendiriliyor.

Hürkuş uçağının silahlı versiyonu olan Hürkuş-C'yi geliştirme faaliyetleri sürüyor. Hürkuş-C'nin son olarak kendini koruma özelliği başarıyla test edildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen Hürkuş Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın eğitim ihtiyacını karşılamanın yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'na operasyon bölgesinde yakın hava desteği sağlaması için geliştiriliyor. Bu kapsamda her iki komutanlıkla çalışmalar devam ediyor.

Silahlandırılan Hürkuş-C uçağı için 3 farklı varyant üzerine geliştirme süreçleri devam ediyor. Buna göre, maliyet etkin ve takvim olarak teslimatı hızlı olabilecek varyantlara da kullanıcılarla çalışılıyor.

Hürkuş'un sahip olduğu yetenekler listesi her geçen gün genişliyor.
Hürkuş'un sahip olduğu yetenekler listesi her geçen gün genişliyor.

Tehditlerden kendini koruyabilecek

İlk atış tecrübesi Konya Karapınar'da ROKETSAN'ın LUMTAS füzesiyle gerçekleştirilen Hürkuş-C'nin yeni özellikler ve farklı mühimmatlarla testleri devam ediyor. Uçağın Kahramankazan'da yapılan uçuşta kendini koruma özelliği başarıyla test edildi. Hürkuş, eğitim uçağı olma yanında artık silahları ve korunma sistemleriyle yakın hava desteği görevine de hazır hale gelmeye başladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >