Snapchat'e kaptırdığı gençleri geri almak isteyen Facebook, tbh'yi satın aldı

tbh FAcebook satın alma
tbh FAcebook satın alma

Sahip olduğu sosyal ağların genç kullanıcılar tarafından çekici bulunması için sürekli yeni çalışmalara imza atan Mark Zuckerberg, yeni bir alıma imza attı. Facebook CEO’su şimdi de gençlik uygulaması tbh’nin alımını gerçekleştirdi.

Gençler arasında oldukça popüler bir uygulama olan tbh’yi satın alan Facebook, bu alımla son zamanlarda ciddi manada kaybettiği ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencileri hedef alıyor.

''tbh ve Facebook ortak bir hedefi paylaşıyor''

Sensor Tower’dan alınan verilere göre, tbh uygulaması App Store’un indirme listesinde üst sıralarda yer alıyor. Satın almayla alakalı açıklama yapan Facebook, ''tbh ve Facebook’un ortak bir hedefi paylaşırken, bu sayede düzgün bir topluluk inşa edilerek insanların birbirine yakınlaşması sağlanacak.'' dedi.

Uygulama gençler arasında çok fazla beğenilerek daha ilk aydan milyonlarca kişi tarafından kullanıldı.
Uygulama gençler arasında çok fazla beğenilerek daha ilk aydan milyonlarca kişi tarafından kullanıldı.

App Annie verilerine göre ise uygulama App Store’da ilk ayda 2 milyondan fazla indirildi. Tbh’den yapılan açıklamada ise uygulamada çıktığı günden bu yana bir milyardan fazla mesaj atıldığı ve uygulamanın 5 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığı vurgulandı.

Herhangi bir sosyal ağa entegre edilmeden tek başına bir hizmet olarak tutulabilir

Böylesi güçlü bir gençlik uygulamasının herhangi bir ağın desteğine gerek olmadığı da net bir şekilde görülüyor. Bu yüzden Facebook’un satın aldığı bu uygulamayı herhangi bir sosyal ağına entegre etmeyeceği ve tek başına bir hizmet olarak tutmayı planladığı anlaşılıyor.

Uygulamada en iyi oyun kurgucusu, en iyi ekip yöneticisi adlandırmalarıyla gençlerin yetenekleri de ön plana çıkıyor.
Uygulamada en iyi oyun kurgucusu, en iyi ekip yöneticisi adlandırmalarıyla gençlerin yetenekleri de ön plana çıkıyor.

Facebook bu alımı kaybolan gençlik kitlesi için yapıyor. Bugün Facebook başta olmak üzere sahip olunan Instagram da ortaokul ve lise gençleri tarafından çok fazla kullanılmıyor. Facebook’un sahip olduğu ve gençler tarafından aktif olarak kullanılan tek uygulaması dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp. Ortaokul ve lise öğrencilerini bu sayede kazanmak isteyen Facebook yönetimi bunda başarılı olabilecek mi hep beraber göreceğiz.

Facebook, gençleri ilk defa kaybediyor

Zaten eMarketer’in raporuna göre burada bahsedilen gençliğin Facebook’tan uzaklaştığı net bir şekilde görülüyor. Ayrıca rapora göre Facebook tarihinde ilk defa gençliği bu oranda kaybediyor. Aynı zamanda geçtiğimiz hafta Piper Jaffray tarafından anket sonuçlarında da gençlerin yüzde 47’sinin Snapchat’i tercih ettiği görülüyor.

Facebook'un gençleri kaybettiğini gösteren rapor.
Facebook'un gençleri kaybettiğini gösteren rapor.

Sizce uzun bir zamandır genç kitleyi kaybeden Facebook, bu uygulamayı alarak bu kitleyi geri kazanabilecek mi? Yoksa gençleri kaybetmeye devam mı edecek?

Kaynak: mashable.com

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >