Sony Xperia XZ Premium, Global Mobile Awards ödülü aldı

Sony Xperia XZ Premium
Sony Xperia XZ Premium

Sony'nin MWC'de tanıtımını gerçekleştirdiği 4K ekranlı Xperia XZ Premium akıllı telefonu Global Mobile Awards ödülü aldı.

Her yıl Fira de Barcelona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi, irili ufaklı birçok şirketin ortak buluşma noktası. Ürünlerin ve yeni nesil teknolojilerin sergilendiği bu fuarda Global Mobile Awards isimli ödül organizasyonları da gerçekleştiriliyor. Bu senenin kazananı ise Sony Xperia XZ Premium oldu.
Telefon 5.46 inç'lik IPS LCD kapasitif ekranda 4K yani 3840 x 2160 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabiliyor. Üstelik inç başına düşen piksel sayısının 807 PPI olmasıyla birlikte görüntü kalitesi hayli yükseliyor. Qualcomm'un MSM8998 yonga seti ve Snapdragon 835 işlemciyle gelen Xperia XZ Premium, grafik işlem birimi tarafında ise Adreno 530 sayesinde üst düzey bir performans sunuyor.

Dahili olarak sunulan 64 GB'lık kapasite yeterli gelmediği durumlarda microSD kart yardımıyla kapasite 256 GB daha yükseltilebiliyor. Öte yandan arkada 19 MP önde ise 13 MP'lik kamera bulunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >