Sony nostaljiye doymuyor: PlayStation 1 temalı snowboard

Sony, PlayStation 1 temalı snowboard üretmeye hazırlanıyor.

Teknolojinin uzunca bir süre en önemli parçalarından biri olan Sony, son zamanlarda rakiplerinin gerisinde kalmak konusunda eleştiriler alıyordu. Bu eleştirileri tersine çevirmek için birçok yeni cihaz üzerinde çalışmalar yapan şirket, şimdi de oldukça eğlenceli bir üretimin izini sürüyor: PlayStation 1 temalı snowboard.

Sony, 1994 yılı içerisinde piyasaya sürdüğü PlayStation 1 ile birden fazla nesli kendine bağlamayı, onların toplu ya da bireysel eğlencelerinde önemli bir yer edinmeyi başarmıştı. 90'ların çocuklarını eğlendirmek konusunda en iddialı şirket olarak tanımlayabileceğimiz Sony, şimdi yeniden inovatif bir fikirle karşımıza çıkıyor: PlayStation 1 temalı snowboard. Su ve kış sporlarının öncü markalarından olan Never Summer ile yapılan anlaşma neticesinde oldukça keyifli bir sonuç ortaya çıkarması beklenen Sony, tasarım konusunda da iddialı bir durumda bulunuyor.

Snowboard, sade ve kompakt tasarımıyla ilgi çekmeyi başarıyor.
Snowboard, sade ve kompakt tasarımıyla ilgi çekmeyi başarıyor.

Snowboard'ların genel görünümü, PlayStation 1'in yukarıdan görünümüyle ciddi manada benzerlik taşıyor. Bir tarafta konsolu açma kapama düğmesi yer alırken, diğer yanda oyun CD'lerinin takıldığı bölmenin kapağını açan düğme bulunuyor. Ürünün tam ortasında kırmızı, mavi,sarı ve turkuaz renklerin yer aldığı eski PlayStation logosu da snowboard'u daha şık bir hale getirmeyi başarmış.

Snowboard, PlayStation'ın klasik renklerini de üzerinde barındırıyor.
Snowboard, PlayStation'ın klasik renklerini de üzerinde barındırıyor.

Sony'nin bu hamlesinin altında yatan sebep tam olarak bilinmezken nostaljiyle yeniliğin birleşimini ortaya çıkarmak istediği söylenebilir. Sadece tasarımı değil teknik özellikleriyle de heyecanlandıran snowboard'un Türkiye'den kullanıcılar için ne zaman alınabilir olacağı merakla bekleniyor...


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >