Soru-Cevap: Eski microSD kartımı yeni bir telefonda kullanabilir miyim?

MicroSD
MicroSD

MicroSD kartlar belirli bir cihaza ait değildir. Ancak cihazların bıraktığı çeşitli dosyalar hafızada kalabilir. Bu çerez dosyalar temizlendikten sonra SD kartlar her üründe kullanılabilir. İşte ayrıntılar!

SD ya da microSD kartlar artık eskisine oranla hayli ucuz. Dolayısıyla bu ürünlerin böyle yoğun kullanılmasının en önemli unsurlarından biri ucuz olması. Fakat seçim yaparken yüksek kapasite ve hız ön planda tutulduğunda fiyat önemli oranda artabiliyor.

Hemen her teknolojik üründe olduğu gibi microSD kartlarla alakalı olarak insanların kafasında çeşitli soru işaretleri gelebiliyor. Bunlardan ilki akıllı telefonunu değiştiren bir kişinin eski kartını yeni telefonda kullanıp kullanamayacağı... Soru-Cevap bölümümüzde bu tip sorunları ele alıp, kafaya takılanları cevaplıyoruz.

microSD hafıza kartıyla depolama alanı hızlı ve kolay şekilde artırılabiliyor.
microSD hafıza kartıyla depolama alanı hızlı ve kolay şekilde artırılabiliyor.

Eski microSD kartını yeni telefonda kullanabilir miyim?

Herhangi bir microSD kart Android telefonlara takıldığı andan itibaren üzerine birçok farklı dosya işlenmeye başlıyor. Burada fotoğraflar, zil sesleri ve benzeri birçok farklı dosya iz bırakıyor.

Evet; eski microSD kartı yeni telefona takıldığı andan itibaren formatlanıp tertemiz şekilde kullanılmaya başlanabilir. Tabii bu yöntemin verileri tamamen sildiğini unutmamak gerekiyor. Yani dosyaları yedeklemek isteyenlerin Google Drive ya da benzeri bulut hizmetlerini kullanmalarında yarar var.

Eski telefonunuzdan çıkardığınız microSD kartta kuvvetle muhtemel DCIM isminde bir klasör yer alıyor. Bu klasörde telefonla çekilen fotoğraf ve videolar bulunur.

microSD hafıza kartını biçimlendirmeden önce verileri özellikle kontrol etmekte yarar var.
microSD hafıza kartını biçimlendirmeden önce verileri özellikle kontrol etmekte yarar var.

Şifreli depolama aygıtı

MicroSD kartınızı eski telefonunuzda depolama aygıtı olarak kullandıysanız şifreli sürücü olarak biçimlendirildiği için aynı telefondışında verilere erişebilmek mümkün olmuyor.

SD kartınızı yeniden kullanmak ister misiniz?

MicroSD kartlar, haberimizin başında da belirttiğimiz üzere pahalı değil. Fakat yeni bir cihaz almak yerine eski ürünü kullanmak isteyenler yedekleme yaptıktan sonra biçimlendirme seçeneklerini kullanıp az önce de ifade ettiğimiz üzere temiz bir hafıza kartı elde edebilmek mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >