Spotify açıkladı: 2017 yılının en çok dinlenen şarkıları

Spotify
Spotify

Spotify, alışkanlık haline getirerek her yıl paylaştığı üzere bu yılın da en çok dinlenilen sanatçılarını, albüm ve parçalarını kullanıcılarıyla paylaştı...

Dünya genelinde en çok tercih edilen müzik uygulamalarının başında gelen Spotify, her sene yaptığı gibi bu yıl da senenin en çok tercih edilen parçalarını yayınladı. Listeye göre 2017 yılının en fazla dinlenen sanatçısı Ed Sheeran oldu. Sanatçı, aylık 47 milyonu aşkın dinleyiciye sahip durumda. Sanatçının Divide ismindeki albümü de tam 3 milyar kez çalınırken, Shape of You parçası ise 1.4 milyar ile platformun en çok çalınan parçası olarak dikkat çekti. Sanatçı, tüm bu istatistiklerle 2017 yılına damga vurduğun ispatlıyor. Rihanna ise yılın en çok dinlenilen kadın sanatçısı olma özelliğini bu yıl da sürdürdü.

Hip Hop dinleme oranında ciddi bir yükseliş var

Spotify'ın yayınladığı listeye göre Hip Hop dinleyenlerin geçtiğimiz seneye oranla yüzde 74 artması büyük oranda dikkat çekiyor. Hip Hop'ın dışında Latin müzik de yüzde 110'luk bir yükselişle bu yıl olumlu ilerleyiş gerçekleştirmiş oldu. Bunların yanı sıra platform üzerinde ilk kez Latin parçaları Despacito ve Mi Gente de ilk sıraları almayı başardı. Latin müziğindeki gelişmeleri gözler önüne seren liste, latin müzik tutkunları için sevindirici oldu. Küresel Top 50’de 10 Latin parçanın gözükmesine de dikkat çekiliyor. Luis Fonsi ve Daddy Yankee’ye Justin Bieber’ın eşlik ettiği Despacito (Remix) ise yaza damgasını vurdu ve Yazın Şarkısı olma unvanını elde etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >