Steve Jobs'un hayali ortaya çıktı: iPhone'a geri dönme tuşu ekleyecekti

Steve Jobs'un hayali ortaya çıktı: iPhone'a geri dönme tuşu ekleyecekti​
Steve Jobs'un hayali ortaya çıktı: iPhone'a geri dönme tuşu ekleyecekti​

Brian Merchant tarafından yazılan iPhone'un gizli tarihi adlı kitapta Steve Jobs'un iPhone'la ilgili hayaline de yer verildi.

Steve Jobs hakkında yeni sırlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Apple'ın kurucu ortağı ve eski CEO'su Steve Jobs genç yaşında pankreas kanserine yenik düşmüş ve 2011 yılında hayatını kaybetmişti.

Steve Jobs'un ölümünden sonra kendisinin iPhone hakkında düşündüğü birçok tasarım ve detay planları ortaya çıkmıştı. Yine Steve Jobs'un iPhone'la ilgili bir hayali daha ortaya çıktı. Buna göre; eğer Steve Jobs'un iPhone'la ilgili yapmış olduğu tasarım hayata geçirilmiş olsaydı telefonda Android'deki gibi fiziksel bir geri dönme tuşu olacaktı.

Birçok telefon kullanıcısının iPhone'a geçtikten sonra yaşadığı bu sıkıntıyı kökünden çözecek olan bu fikir, ne yazık ki uygulanmadı.

Brian Merchant tarafından yazılan kitapta iPhone'un gizli tarihi anlatılıyor. Bu kitap için uzun yıllar Apple'da tasarımcı olarak çalışmış İmran Chaudhri ile konuşan Merchant, ilginç bilgilere ulaşmış. Orijinal iPhone tasarımının tuş barındırmadığını söyleyen Chaudhri, daha sonra ihtiyaç üzerine ana ekran tuşunun telefona yerleştirildiğini belirtiyor.

Tecrübeli tasarımcı ana ekran tuşunun yerleştirilmesinin ardından Jobs’un telefonun arkasına da bir tuş eklemek istediği bilgisini veriyor. Apple kurucusunu bu fikirden kendisinin vazgeçirdiğini dile getiren Chaudri, Jobs’a insanların cihaza güvenmelerini sağlamaları gerektiğini söylediğini de ifade ediyor.

iPhone'un gizli tarihini anlatan bu kitap, dün itibariyle satışa sunuldu. Bu kitabı almak isterseniz Amazon üzerinden satın alabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >