Suudi Arabistan, Tesla'nın en büyük hissedarlarından biri oldu

Tesla
Tesla

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, Tesla'dan satın aldığı %5'lik hisseyle birlikte şirketin en büyük sekiz hissedarı arasındaki yerini aldı. Ayrıntılar haberimizde:

Tesla'nın özellikle son birkaç yıldır üzerinde titizlikle çalıştığı Model 3 ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Sürekli değişen piyasa koşullarının yanı sıra yüksek maliyet ve mali istikrarsızlıkları göz önünde bulunduran Tesla, her yeni ürününde tüm bu parametreleri göz önünde bulundurarak yeni adımlar atıyor. Model 3 ile ilk kez kazanç elde etmeyi başaran elektrikli otomobil üreticisi, önümüzdeki dönemlerde model çeşitliliğini artırarak fiyatları diğer modellere oranla daha aşağılara çekmek istiyor.

Tesla'nın 2015'ten bu yana gelir-gider tablosu bu şekilde.
Tesla'nın 2015'ten bu yana gelir-gider tablosu bu şekilde.

Tesla'nın en büyük hissedarlarından biri oldu

Financial Times'ın paylaştığı yeni rapor, Suudi Arabistan Yatırım Fonu'nun geçtiğimiz aylarda Tesla hisselerinin %5'lik kısmını satın aldığını gösteriyor. Yani aslına bakılırsa toplamda 250 milyar dolarlık bir varlığa sahip olan PIF isimli yatırım fonu, Tesla'nın en büyük hissedarlarından biri olmuş durumda. Peki ama bu hisse satın alma durumu neden aylar sonra ortaya çıktı? Çünkü hisse alımı %5 seviyesinde olduğu için kamuoyuyla paylaşma zorunluluğu yok. Satın almada geçen rakamın ise 1.7 milyar dolar ile 2.9 milyar dolar arasında olduğu biliniyor.

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhemmed bin Selman'ın yönetimindeki PIF'in yalnızca petrolden gelir elde etmek yerine farklı alanlarda da yatırımlar yapmayı tercih ettiği ve Tesla'dan hisse alınmasının en büyük sebebinin bu durum olduğu belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >