Team Peugeot Total, Dakar rallisini üçüncü defa kazandı

Total dakar peugeot
Total dakar peugeot

İki kez üst üste kupayı evine götüren Team Peugeot Total, 2018 Dakar Rallisi'ni de kazandı ve böylece üç yıl üst üste Dakar'ı kazanan ekip olarak yarışın tarihine adını yazdırdı.

Peugeot'dan yapılan açıklamaya göre bu yıl 40'ıncısı gerçekleştirilen Dakar rallisi teknik açıdan ekipleri zorladı. Ekipler 13 etaptan oluşan ve Peru, Bolivya ve Arjantin olmak üzere toplam üç ülkeyi kapsayan 8 bin 793 kilometrelik zorlu bir maratonu geride bıraktılar.

2016 ve 2017 yıllarında kupayı evine götüren Team Peugeot Total, 2018 Dakar Rallisi'ni de kazandı ve böylece üç yıl üst üste Dakar'ı kazanan ekip olarak yarışın tarihine adını yazdırdı.

Carlos Sainz ve Lucas Cruz.
Carlos Sainz ve Lucas Cruz.

En yakın rakibine 43.40 dakika fark

Geçtiğimiz sezon yaşadıkları şansızlıklar nedeniyle yüzleri gülmeyen Carlos Sainz ve Lucas Cruz ikilisi 2018 Dakar'da yüzü gülen ekip oldu. İkili Peugeot 3008DKR Maxi ile mükemmel bir başlangıç yaptılar. 6. ve 7. etapta günü birincilikle tamamlayan ikili liderliği aldıktan sonra istikrarlı bir yarış çıkartarak en yakın rakibi ile 43.40 dakika farkla zafere ulaştılar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >