Teknoloji Bakanı Faruk Özlü: "Cam filmi hiçbir zaman serbest olmadı"

Cam filmi
Cam filmi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, cam filmi yasaklarıyla ilgili önemli bir açıklama yaparak; aslında cam filmlerinin hiçbir zaman serbest olmadığını bildirdi.

Cam filmi yasağının Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra polis ekipleri denetlemelere başladı. Toplamda 5 milyon aracı kapsayan cam filmi yasağı sebebiyle sürücülere 301 TL ile 427 TL arasında ceza kesilebiliyor.

Kendiliğinden filmi camlarda ceza kesilmiyor!

Filmli camların tek bir istisnası var; o da camların kendiliğinden filmli olması. Yani camlarda R43 ibaresi yer alan araçlarda ceza kesilmiyor. Şimdiden birçok vatandaş ceza ödememek adına cam filmlerini söktürmek için harekete geçmiş durumda.

Cam filmi söktürme işlemi ise 150 TL'den başlıyor.
Cam filmi söktürme işlemi ise 150 TL'den başlıyor.

Son olarak konuyla ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de bir açıklama yaptı;

  • "Cam filmi her zaman yasaktı. Biz bu sene 26 Ekim'de kaldırmak üzere karar aldık. Emniyet Müdürlüğü yaptığımız görüşmelerde cam filmi konusunda hassasiyet gösterdi. Emniyet Müdürlüğü'nün terörle ilgili hassasiyetleri olmasaydı 26 Ekim'de cam filmi yasağı kalkacaktı.

Genel olarak cam filmi kullanmanın hiçbir zaman serbest olmadığını ifade eden Faruk Özlü, emniyetle yapılan görüşmelerde "terör eylemleri var, tespit etmekte zorlanıyoruz" talepleri üzerine cam filmi yasağının sonlanması yönündeki iradenin ortadan kaldırıldığını bildirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >